Predrag Spasić - NAJGORI transfer Reala u istoriji!

Novinar španske "Marke" Pablo Dijaz, koji piše o detaljima iz prošlosti Primere, najnoviju kolumnu posvetio je nekadašnjem jugoslovenskom reprezentativcu i fudbaleru Partizana i Real Madrida, Predragu Spasiću.

Fudbal 12.06.2015 | 20:00
Predrag Spasić - NAJGORI transfer Reala u istoriji!

Kragujevčanin Predrag Spasić imao je vrhunac fudbalske karijere imao na početku 90-ih godina prošlog veka, kada je kao standardni jugoslovenski reprezentativac, pod vođstvom Ivice Osima, potpisao ugovor sa Real Madridom.

Dobre partije u Osimovoj reprezentaciji, pogotovo na Mundijalu 1990. godine, peporučile su ga da iste godine napravi senzacionalan transfer - iz Partizana (za koji je igrao od 1988. do 1990.) potpiše ugovor sa Realom. Transfer je vredeo tadašnjih 200 miliona pezeta (otprilike današnjih 1,2 miliona evra).

Likom i delom Predraga Spasića pozabavio se novinar Marke Pablo Dijaz koji u svojim kolumnama redovno piše o detaljima iz prošlosti Primere. U najnovijoj pod nazivom "Najgori transferi Primere", pisao je o Spasiću. Zapravo, Spasićem je otvorio ovu temu, s obzirom na to da je ovo prvi deo kolumne.

"Ovaj feljton počinjemo Predragom Spasićem, najgotim pojačanjem u Primeri", napisao je on u uvodu.

Navodno se tadašnji predsednik Real Madrida Ramon Mendoza odlučio za Spasića nakon što je pogledao video snimak srpskog "večitog derbija". Trebalo je da vidi Dejana Savićevića, a zapazio je beskompromisnog defanzivca Predraga Spasića.

Za godinu dana igranja u Realu, navodi novinar Marke, Spasić se nije proslavio.

"Najpoznatija Spasićeva akcija u dresu Real Madrida je zapravo onaj komičan autogol na Nou Kampu protiv Barselone. Pitam se kakva bi bila slika da je pred njega došao Mesi sa loptom u nogama. Ako je Boateng pao kao drvo, ne znam šta bi se dogodilo sa jadnim Spasićem", napisao je novinar "Marke".

Spasić je ubrzo napustio Real i prešao u Osasunu, ali nikada nije oprostio Realu tretman koji je imao, podseća Dijaz i navodi da je Kragujevčanin od tada redovno navijao za Barselonu.

Podsetio je i na Spasićev nadimak "Agent", i na jednu njegovu izjavu:

"Treneri su mi govorili da 'uhapsim' igrača kojeg treba da čuvam, da se postaram da ne pipne loptu. A rođen sam 13. maja, što je bio Dan bezbednosti u nekadašnjoj Jugoslaviji".

Komentari / 0

Ostavite komentar