СП - Паун: Идемо полако ка нашем циљу

Селектор фудбалера Србије до 20 година Вељко Пауновић рекао је да је САД квалитетан тим, али да се нада да ће његова екипа проћи и ту препреку на СП.

Фудбал 12.06.2015 | 18:45
СП - Паун: Идемо полако ка нашем циљу

Србија ће у четвртфиналу Светског првенства за играче до 20 година на Новом Зеланду играти против репрезентације САД. Тај мећ је на програму у недељу од 6.30.

"Американце добро познајемо, они нас такође. Играли смо пријатељску утакмицу пре почетка првенства коју смо добили 1:0, али то неће моћи да се пореди са оним што нас чека у недељу", рекао је Пауновић.

"Они имају јак менталитет, врло су квалитетан тим, сада чинимо све да се добро припремимо за тај дуел и да наставимо да радујемо наш народ. Чули смо да се у Србији славило као да је Нова година и драго нам је због тога. Ови момци су ти заслужили, јер су прави шампиони. Идемо даље, знамо шта нам је циљ, полако корачамо ка њему", рекао је Пауновић.

Србија је у осмини финала савладала Мађарску са 2:1 после великог преокрета. Мађарска је повела у 57. минуту голом Бенцеа Мерва, а изједначио је Иван Шапоњић у првом минуту судијске надокнаде времена. Победу Србији донео је Атила Талабер аутоголом у 118. минуту.

"Имали смо јако тежак посао, али нисмо губили веру ни једног тренутка да ћемо се вратити, чак и онда кад смо били у подређеном положају. После изједначења, знао сам да не можемо да изгубимо, али смо рекли играчима пре продужетка да нећемо да чекамо пенале, да морамо да дамо гол. И у томе смо успели. Додуше, Мађари су га дали уместо нас, али треба натерати противника да направи грешку, то је била наша заслуга", казао је Пауновић за сајт ФСС.

Коментари / 0

Оставите коментар