SP - Paun: Idemo polako ka našem cilju

Selektor fudbalera Srbije do 20 godina Veljko Paunović rekao je da je SAD kvalitetan tim, ali da se nada da će njegova ekipa proći i tu prepreku na SP.

Fudbal 12.06.2015 | 18:45
SP - Paun: Idemo polako ka našem cilju

Srbija će u četvrtfinalu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina na Novom Zelandu igrati protiv reprezentacije SAD. Taj meć je na programu u nedelju od 6.30.

"Amerikance dobro poznajemo, oni nas takođe. Igrali smo prijateljsku utakmicu pre početka prvenstva koju smo dobili 1:0, ali to neće moći da se poredi sa onim što nas čeka u nedelju", rekao je Paunović.

"Oni imaju jak mentalitet, vrlo su kvalitetan tim, sada činimo sve da se dobro pripremimo za taj duel i da nastavimo da radujemo naš narod. Čuli smo da se u Srbiji slavilo kao da je Nova godina i drago nam je zbog toga. Ovi momci su ti zaslužili, jer su pravi šampioni. Idemo dalje, znamo šta nam je cilj, polako koračamo ka njemu", rekao je Paunović.

Srbija je u osmini finala savladala Mađarsku sa 2:1 posle velikog preokreta. Mađarska je povela u 57. minutu golom Bencea Merva, a izjednačio je Ivan Šaponjić u prvom minutu sudijske nadoknade vremena. Pobedu Srbiji doneo je Atila Talaber autogolom u 118. minutu.

"Imali smo jako težak posao, ali nismo gubili veru ni jednog trenutka da ćemo se vratiti, čak i onda kad smo bili u podređenom položaju. Posle izjednačenja, znao sam da ne možemo da izgubimo, ali smo rekli igračima pre produžetka da nećemo da čekamo penale, da moramo da damo gol. I u tome smo uspeli. Doduše, Mađari su ga dali umesto nas, ali treba naterati protivnika da napravi grešku, to je bila naša zasluga", kazao je Paunović za sajt FSS.

Komentari / 0

Ostavite komentar