Бањалука: Врбас избацио леш мушкарца

Бањалучки рибари пронашли су у сриједу око 19 часова у насељу Лазарево леш засад неидентификованог мушкарца у фази распадања, потврђено је данас у полицији у овом граду.

Република Српска 11.06.2015 | 19:45
Бањалука: Врбас избацио леш мушкарца

Наиме, како је речено у Центру јавне безбједности (ЦЈБ) Бањалука, након што су га пронашли, извукли су га на обалу до доласка припадника полиције.

"Увиђај су извршили припадници Крим-полиције у присуству дежурног мртвозорника и утврђено је да се ради о мушком лешу који је у фази распадања. Обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се изврши обдукција у Заводу за судску медицину РС, те да се предузму све неопходне мјере и радње у циљу утврђивања идентитета", казала је Марија Маркановић, портпарол ЦЈБ Бањалука.

Како "Независне" незванично сазнају, ријеч је о мушкарцу животне доби до 50 година, који је у води провео око три мјесеца, а први налази показују да је смрт настала утапањем.

Такође, извор близак полицији нам је рекао како у овом случају нема елемената кривичног дјела те да су велике шансе да је неидентификовани мушкарац један од четворице несталих за којима се у Бањалуци трага мјесецима.

Подсјећамо, то су Горан Симић (30), Бојан Копрена (26), Горан Чавић (40) и Живко Василић (70), а који су нестали у периоду од јула прошле до марта ове године.

Припадници Специјалне полицијеМУП-а РС су средином маја ове године покренули опсежну вишедневну претрагу око 72 километра ријеке Врбас, али нису успјели да пронађу икога од њих.

Специјалци су тада у чамцима темељно прегледали обале ријеке, а рониоци су претраживали дно и приобални дио с надом да би могли пронаћи тијела или неке трагове који би их могли упутити гдје даље да траже.

Такође, потрази је претходило детаљно ваздушно снимање уз помоћ Хеликоптерског сервиса Владе РС, гдје је урађена анализа ријечног корита Врбаса и дефинисане критичне тачке, али успјеха није било.

Нестали

Бојан Копрена

Бојан Копрена нестао је 7. јула прошле године, а посљедњи пут је виђен у локалу "Крчма код Розе" у насељу Кола, код Бањалуке. Полиција је пронашла његово возило, а полиција основано сумња да је убијен.

Горан Симић

Горан Симић је нестао у августу прошле године у поплавама које су задесиле Бањалуку. Захватила га је водена бујица у насељу Старчевица, а полиција је пронашла возило с отвореним вратима.

Живко Василић

Живко Василић нестао је у јануару ове године на подручју ЦЈБ Бањалука, а полиција и родбина су неколико пута покретали потрагу за њим, али без успјеха.

Горан Чавић

Горан Чавић нестао је 2. марта ове године, када је у раним јутарњим часовима отишао из свог села Мелине, код Бронзаног Мајдана, у шуму по дрва. Од тада му се губи сваки траг.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар