Banjaluka: Vrbas izbacio leš muškarca

Banjalučki ribari pronašli su u srijedu oko 19 časova u naselju Lazarevo leš zasad neidentifikovanog muškarca u fazi raspadanja, potvrđeno je danas u policiji u ovom gradu.

Republika Srpska 11.06.2015 | 19:45
Banjaluka: Vrbas izbacio leš muškarca

Naime, kako je rečeno u Centru javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka, nakon što su ga pronašli, izvukli su ga na obalu do dolaska pripadnika policije.

"Uviđaj su izvršili pripadnici Krim-policije u prisustvu dežurnog mrtvozornika i utvrđeno je da se radi o muškom lešu koji je u fazi raspadanja. Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se izvrši obdukcija u Zavodu za sudsku medicinu RS, te da se preduzmu sve neophodne mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta", kazala je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, riječ je o muškarcu životne dobi do 50 godina, koji je u vodi proveo oko tri mjeseca, a prvi nalazi pokazuju da je smrt nastala utapanjem.

Takođe, izvor blizak policiji nam je rekao kako u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela te da su velike šanse da je neidentifikovani muškarac jedan od četvorice nestalih za kojima se u Banjaluci traga mjesecima.

Podsjećamo, to su Goran Simić (30), Bojan Koprena (26), Goran Čavić (40) i Živko Vasilić (70), a koji su nestali u periodu od jula prošle do marta ove godine.

Pripadnici Specijalne policijeMUP-a RS su sredinom maja ove godine pokrenuli opsežnu višednevnu pretragu oko 72 kilometra rijeke Vrbas, ali nisu uspjeli da pronađu ikoga od njih.

Specijalci su tada u čamcima temeljno pregledali obale rijeke, a ronioci su pretraživali dno i priobalni dio s nadom da bi mogli pronaći tijela ili neke tragove koji bi ih mogli uputiti gdje dalje da traže.

Takođe, potrazi je prethodilo detaljno vazdušno snimanje uz pomoć Helikopterskog servisa Vlade RS, gdje je urađena analiza riječnog korita Vrbasa i definisane kritične tačke, ali uspjeha nije bilo.

Nestali

Bojan Koprena

Bojan Koprena nestao je 7. jula prošle godine, a posljednji put je viđen u lokalu "Krčma kod Roze" u naselju Kola, kod Banjaluke. Policija je pronašla njegovo vozilo, a policija osnovano sumnja da je ubijen.

Goran Simić

Goran Simić je nestao u avgustu prošle godine u poplavama koje su zadesile Banjaluku. Zahvatila ga je vodena bujica u naselju Starčevica, a policija je pronašla vozilo s otvorenim vratima.

Živko Vasilić

Živko Vasilić nestao je u januaru ove godine na području CJB Banjaluka, a policija i rodbina su nekoliko puta pokretali potragu za njim, ali bez uspjeha.

Goran Čavić

Goran Čavić nestao je 2. marta ove godine, kada je u ranim jutarnjim časovima otišao iz svog sela Meline, kod Bronzanog Majdana, u šumu po drva. Od tada mu se gubi svaki trag.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 0

Ostavite komentar