Партизанов став о рату ФИБА - АБА је...!

Човић се понаша комотно, јер има гаранције да ће Звезда играти Евролигу! „За нас би била катастрофа да се укине Јадранска лига“, сматра Душко Вујошевић.

Кошарка 12.06.2015 | 18:15
Партизанов став о рату ФИБА - АБА је...!

Финале плеј-офа играће се у тренутку док букти рат на релацији АБА - ФИБА, што би могло да угрози интересе српских клубова и(ли) репрезентације. На ту тему доста запажања имао је и шеф стручног штаба Партизана, Душко Вујошевић који је пред дуеле са Црвеном звездом говорио и о проблемима нашег савеза, односима са Јадранском лигом, ултиматуму ФИБА...
„Ово са АБА лигом се дешава лошије него што сам могао да предвидим. Било је ту мањкавости у почетку, у организацији, управљачким правима, али се временом исправило и то је постала квалитетнија лига него свака домаћа. Ја сам увек стављао примедбе да права нису сразмерно расподељена значају српских тимова. Била је направљена добра ствар која је имала простора да се исправља. Интерес публике и спонзора јесте донекле показивао да се та лига развија онако како је потребно. Ово што се сада ради није добро за кошарку. Ово је очигледно игра моћи и борба за власт и превласт. У Србији је хегемонију над савезом преузео један тим, што је хтео да пренесе и на Јадранску, па ако то не успе да се та лига угаси“, рекао је Вујошевић.

Какав је став црно-белих по том питању?
„За Партизан би била катастрофа да се укине Јадранска лига. Звезда је најавила да ће се против такве лиге борити, најавила је рушење. Партизан највише погађа неиграње Јадранске, него Суперлиге Србије. Звезда ће сигурно играти у Евролиги, па све иде ка ономе „један народ, један клуб, један вођа“. То је све само не добро. ФИБА мора да брине да деца не могу да иду тако што се родитељима нађе посао. Нека дође Зоран Радовић овде да организује ту лигу, а не тамо са својих путовања да одређује. Ту се и не поклапају разни интереси. Човићев и Радовићев интерес не поклапају се у свим сегментима, Ђилас хоће да буде велики председник који је вратио лигу у домаће оквире."

То је само једна од примедби...
„Увођење Партизана у српску лигу у сезони у којој ће Звезда добити сталну лиценцу за Евролигу... Није потребно много памети да би се видело шта се крије иза брда. Нисам оптимиста за решење проблема. Савез се више брине где играју клубови него то што се десет играча се није јавило јуниорској селекцији, а не да буде у некој другој функцији. Нисам оптимиста да ће опстати Јадранска лига. Како мислите да се направи нова лига у 20 дана, ко ће да је води, где ће јој бити седиште, чији човек ће да управља, ко да води маркетинг“, запитао се Вујошевић.

На крају, неколико реченица и о првом човеку Црвене звезде, Небојши Човићу.
„Човић гледа свој интерес, где може да успостави своју управну структуру, Евролига плус ово домаће такмичење, а за сваког другог је то ужас. Неко поставља ситуацију да сада репрезетнтација неће играти на Евробаскету ако Металац игра АБА лигу. Због чега? Ја верујем у Човићеве конекције и његову дипломатију. Верујем да Звезда има гаранције да ће играти Евролигу и да се зато овако комотно понаша“, закључио је Душко Вујошевић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

гоx

11.06.2015 21:28

Дуле теби је мозак комотан.

ОДГОВОРИТЕ