Partizanov stav o ratu FIBA - ABA je...!

Čović se ponaša komotno, jer ima garancije da će Zvezda igrati Evroligu! „Za nas bi bila katastrofa da se ukine Jadranska liga“, smatra Duško Vujošević.

Košarka 12.06.2015 | 18:15
Partizanov stav o ratu FIBA - ABA je...!

Finale plej-ofa igraće se u trenutku dok bukti rat na relaciji ABA - FIBA, što bi moglo da ugrozi interese srpskih klubova i(li) reprezentacije. Na tu temu dosta zapažanja imao je i šef stručnog štaba Partizana, Duško Vujošević koji je pred duele sa Crvenom zvezdom govorio i o problemima našeg saveza, odnosima sa Jadranskom ligom, ultimatumu FIBA...
„Ovo sa ABA ligom se dešava lošije nego što sam mogao da predvidim. Bilo je tu manjkavosti u početku, u organizaciji, upravljačkim pravima, ali se vremenom ispravilo i to je postala kvalitetnija liga nego svaka domaća. Ja sam uvek stavljao primedbe da prava nisu srazmerno raspodeljena značaju srpskih timova. Bila je napravljena dobra stvar koja je imala prostora da se ispravlja. Interes publike i sponzora jeste donekle pokazivao da se ta liga razvija onako kako je potrebno. Ovo što se sada radi nije dobro za košarku. Ovo je očigledno igra moći i borba za vlast i prevlast. U Srbiji je hegemoniju nad savezom preuzeo jedan tim, što je hteo da prenese i na Jadransku, pa ako to ne uspe da se ta liga ugasi“, rekao je Vujošević.

Kakav je stav crno-belih po tom pitanju?
„Za Partizan bi bila katastrofa da se ukine Jadranska liga. Zvezda je najavila da će se protiv takve lige boriti, najavila je rušenje. Partizan najviše pogađa neigranje Jadranske, nego Superlige Srbije. Zvezda će sigurno igrati u Evroligi, pa sve ide ka onome „jedan narod, jedan klub, jedan vođa“. To je sve samo ne dobro. FIBA mora da brine da deca ne mogu da idu tako što se roditeljima nađe posao. Neka dođe Zoran Radović ovde da organizuje tu ligu, a ne tamo sa svojih putovanja da određuje. Tu se i ne poklapaju razni interesi. Čovićev i Radovićev interes ne poklapaju se u svim segmentima, Đilas hoće da bude veliki predsednik koji je vratio ligu u domaće okvire."

To je samo jedna od primedbi...
„Uvođenje Partizana u srpsku ligu u sezoni u kojoj će Zvezda dobiti stalnu licencu za Evroligu... Nije potrebno mnogo pameti da bi se videlo šta se krije iza brda. Nisam optimista za rešenje problema. Savez se više brine gde igraju klubovi nego to što se deset igrača se nije javilo juniorskoj selekciji, a ne da bude u nekoj drugoj funkciji. Nisam optimista da će opstati Jadranska liga. Kako mislite da se napravi nova liga u 20 dana, ko će da je vodi, gde će joj biti sedište, čiji čovek će da upravlja, ko da vodi marketing“, zapitao se Vujošević.

Na kraju, nekoliko rečenica i o prvom čoveku Crvene zvezde, Nebojši Čoviću.
„Čović gleda svoj interes, gde može da uspostavi svoju upravnu strukturu, Evroliga plus ovo domaće takmičenje, a za svakog drugog je to užas. Neko postavlja situaciju da sada reprezetntacija neće igrati na Evrobasketu ako Metalac igra ABA ligu. Zbog čega? Ja verujem u Čovićeve konekcije i njegovu diplomatiju. Verujem da Zvezda ima garancije da će igrati Evroligu i da se zato ovako komotno ponaša“, zaključio je Duško Vujošević.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

gox

11.06.2015 21:28

Dule tebi je mozak komotan.

ODGOVORITE