СП: Мајстори лудих завршница - Србија ће опет устати због нас!

Пласман Орлића у четвртфинале Мундијалита зачињен погоцима Ивана Шапоњића подсетио селектора Пауновића и на голове Немање Максимовића и Станише Мандића који су нас и довели на Нови Зеланд.

Фудбал 13.06.2015 | 11:00
СП: Мајстори лудих завршница - Србија ће опет устати због нас!

Србија је на ногама. У среду јутро нас је „пробудио“ Иван Шапоњић, а у недељу пре подне, без лажне скромности, очекујемо да нам репрезентативци Србије опет улепшају дан и пласманом у полуфинале Мундијалита још једном обрадују нацију.

А није то немогућ сценарио, нарочито после онако узбудљиве завршнице дуела са Мађарима, кога се после анализе присећа и селектор Вељко Пауновић.
„Фудбал је чудесна игра, исписује невероватне приче, таква је била и наша утакмица осмине финала. У фудбалу су најважнија четири аспекта: ментални, физички, технички и тактички, а ако су сва четири изједначена, онда одлучујује менталитет и карактер. То је оно у чему смо ми на крају били јачи од противника, који нас је силно намучио и одиграо одличну утакмицу. Ови момци су показали од каквог су материјала направљени, они су победници, никад не одустају. Зато и праве овакве резултате“, поручује са Новог Зеланда Вељко Пауновић између дуела са Мађарима и предстојећег са Сједињеним Америчким Државама.

Спас у последњи час - јер је изједначујући гол пао у надокнади, а победнички два минута пре краја продужетка - показује психичку стабилност нашег тима, коме су погоци у завршним минутима постали заштитни знак.
„То је велики квалитет који ова генерација има, а интересантно је да су нас сви ти голови избацивали далеко на велику сцену. Погодак Немање Максимовића против Турске нас је лансирао на Првенство Европе, а гол Станише Мандића против Бугарске нас одвео на Нови Зеланд. Видећемо куда ће нас одвести овај погодак Шапоњића, али је сигурно да смо сада добили додатну енергију и снагу. Идемо корак по корак, сада је на реду следеће финале, са Америком“.

Сад је изазов још већи, преко пута стоје Американци који су елиминисали Колумбију, а ако њих прођемо, идемо на Немце, који су савладали Нигерију, најбољу афричку селекцију.
„Чим смо се пробудили ујутру после утакмице са Мађарском почели смо да размишљамо о следећој утакмици. Американце добро познајемо, они нас такође. Играли смо пријатељску утакмицу, баш у Окланду пре почетка првенства, коју смо ми добили (1:0), али то неће моћи да се пореди са оним што нас чека у недељу. Они имају такође јак менталитет, врло су квалитетан тим, сада чинимо све да се добро припремимо и наставимо да радујемо наш народ. Чули смо да се у Србији славило као да је Нова година и драго нам је због тога. Ови момци су ти заслужили, јер су прави шампиони. Идемо даље, знамо шта нам је циљ, полако корачамо ка њему“, рекао је Вељко Пауновић.

Иначе, у табору наше селекције, потпуно очекивано, препричава се и даље други гол против Мађара. Тачије, аутогол Атиле Таламбера, који је Србе подсетио на тренутак кад у реваншу Купа шампиона 1991. Бајернов фудбалер Аугенталер неспретно погађа своју мрежу за пласман Црвене звезде у финале.
„Ово је био микс голова Радановића и Аугенталера“, присетио се тренер у нашој репрезентацији Милан Косановић и гола некадашњег фудбалера Партизана Љубомира Радановића у надокнади дуела са Бугарима 1983. „У таквим тренуцима много је стресно бити на клупи, појављују вам се флешбекови из сличних ситуација, пролазе кроз главу разне ситуације. Важно је да смо обрадовали Србију која је славила у рану зору, а верујемо да им неће бити тешко да због нас поново устају у недељу“.

Коментари / 0

Оставите коментар