SP: Majstori ludih završnica - Srbija će opet ustati zbog nas!

Plasman Orlića u četvrtfinale Mundijalita začinjen pogocima Ivana Šaponjića podsetio selektora Paunovića i na golove Nemanje Maksimovića i Staniše Mandića koji su nas i doveli na Novi Zeland.

Fudbal 13.06.2015 | 11:00
SP: Majstori ludih završnica - Srbija će opet ustati zbog nas!

Srbija je na nogama. U sredu jutro nas je „probudio“ Ivan Šaponjić, a u nedelju pre podne, bez lažne skromnosti, očekujemo da nam reprezentativci Srbije opet ulepšaju dan i plasmanom u polufinale Mundijalita još jednom obraduju naciju.

A nije to nemoguć scenario, naročito posle onako uzbudljive završnice duela sa Mađarima, koga se posle analize priseća i selektor Veljko Paunović.
„Fudbal je čudesna igra, ispisuje neverovatne priče, takva je bila i naša utakmica osmine finala. U fudbalu su najvažnija četiri aspekta: mentalni, fizički, tehnički i taktički, a ako su sva četiri izjednačena, onda odlučujuje mentalitet i karakter. To je ono u čemu smo mi na kraju bili jači od protivnika, koji nas je silno namučio i odigrao odličnu utakmicu. Ovi momci su pokazali od kakvog su materijala napravljeni, oni su pobednici, nikad ne odustaju. Zato i prave ovakve rezultate“, poručuje sa Novog Zelanda Veljko Paunović između duela sa Mađarima i predstojećeg sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Spas u poslednji čas - jer je izjednačujući gol pao u nadoknadi, a pobednički dva minuta pre kraja produžetka - pokazuje psihičku stabilnost našeg tima, kome su pogoci u završnim minutima postali zaštitni znak.
„To je veliki kvalitet koji ova generacija ima, a interesantno je da su nas svi ti golovi izbacivali daleko na veliku scenu. Pogodak Nemanje Maksimovića protiv Turske nas je lansirao na Prvenstvo Evrope, a gol Staniše Mandića protiv Bugarske nas odveo na Novi Zeland. Videćemo kuda će nas odvesti ovaj pogodak Šaponjića, ali je sigurno da smo sada dobili dodatnu energiju i snagu. Idemo korak po korak, sada je na redu sledeće finale, sa Amerikom“.

Sad je izazov još veći, preko puta stoje Amerikanci koji su eliminisali Kolumbiju, a ako njih prođemo, idemo na Nemce, koji su savladali Nigeriju, najbolju afričku selekciju.
„Čim smo se probudili ujutru posle utakmice sa Mađarskom počeli smo da razmišljamo o sledećoj utakmici. Amerikance dobro poznajemo, oni nas takođe. Igrali smo prijateljsku utakmicu, baš u Oklandu pre početka prvenstva, koju smo mi dobili (1:0), ali to neće moći da se poredi sa onim što nas čeka u nedelju. Oni imaju takođe jak mentalitet, vrlo su kvalitetan tim, sada činimo sve da se dobro pripremimo i nastavimo da radujemo naš narod. Čuli smo da se u Srbiji slavilo kao da je Nova godina i drago nam je zbog toga. Ovi momci su ti zaslužili, jer su pravi šampioni. Idemo dalje, znamo šta nam je cilj, polako koračamo ka njemu“, rekao je Veljko Paunović.

Inače, u taboru naše selekcije, potpuno očekivano, prepričava se i dalje drugi gol protiv Mađara. Tačije, autogol Atile Talambera, koji je Srbe podsetio na trenutak kad u revanšu Kupa šampiona 1991. Bajernov fudbaler Augentaler nespretno pogađa svoju mrežu za plasman Crvene zvezde u finale.
„Ovo je bio miks golova Radanovića i Augentalera“, prisetio se trener u našoj reprezentaciji Milan Kosanović i gola nekadašnjeg fudbalera Partizana Ljubomira Radanovića u nadoknadi duela sa Bugarima 1983. „U takvim trenucima mnogo je stresno biti na klupi, pojavljuju vam se flešbekovi iz sličnih situacija, prolaze kroz glavu razne situacije. Važno je da smo obradovali Srbiju koja je slavila u ranu zoru, a verujemo da im neće biti teško da zbog nas ponovo ustaju u nedelju“.

Komentari / 0

Ostavite komentar