Видео - На данашњи дан: Линекер се укакио на терену! Али стварно!

На данашњи дан пре 25 година догодила се једна од најкомичнијих сцена на светским фудбалским првенствима.

Фудбал 11.06.2015 | 18:40
Видео - На данашњи дан: Линекер се укакио на терену! Али стварно!

Фудбалерима се догађају разне ствари на теренима, а једна од најенобичнијих догодила се легендарном Гарију Линекеру и то на данашњи дан, пре 25 година. И то на Светском првенству!

Енглези су се тог 12. јуна 1990. године на Мундијалу у Италији сусрели са Ирцима.

Линекер је постигао гол за Енглеску у 8. минуту меча, али је Ирска до краја меча успела да изједначи и тако је и завршено - 1:1.

Али, није то обележило тај меч. Током другог полувремена, Линекер је приликом акције своје репрезентације буквално сео на траву. Потом је гузом проклизао по терену и чинило се као да је добио ударац.

Годинама касније, Линекер је објаснио о чему је реч.

"Да, ус*** сам се!", признао је он у интервјуу за ББЦ.

"Никада до сада ово нисам признао, али ево сад ћу. Истина је! Верујем да, иако су многи гледали утакмицу и снимак, нису могли да провале шта ми се догодило. Признајем, протерало ме је".

То је била прва утакмица Енглеске на том Мундијалу, а некадашњи голгетер је рекао да је имао стомачних тегоба пре и за време утакмице.

"Баш се нисам осећао добро, поготово у полувремену. Када сам осетио да више не могу да издржим, чекао сам први контакт да седнем. Олакшао сам се и лакнуло ми је. Имао сам среће да је падала киша тако да сам могао и да се обришем. Трљао сам се као пас. Било је баш... хм, запрљано. Морам да признам да ми је то било најстрашније искуство у животу. Оно што је добро јесте да никада у каријери нисам имао довољно простора за игру после тога што ми се десило", испричао је својевремено Линекер.

Коментари / 0

Оставите коментар