Video - Na današnji dan: Lineker se ukakio na terenu! Ali stvarno!

Na današnji dan pre 25 godina dogodila se jedna od najkomičnijih scena na svetskim fudbalskim prvenstvima.

Fudbal 11.06.2015 | 18:40
Video - Na današnji dan: Lineker se ukakio na terenu! Ali stvarno!

Fudbalerima se događaju razne stvari na terenima, a jedna od najenobičnijih dogodila se legendarnom Gariju Linekeru i to na današnji dan, pre 25 godina. I to na Svetskom prvenstvu!

Englezi su se tog 12. juna 1990. godine na Mundijalu u Italiji susreli sa Ircima.

Lineker je postigao gol za Englesku u 8. minutu meča, ali je Irska do kraja meča uspela da izjednači i tako je i završeno - 1:1.

Ali, nije to obeležilo taj meč. Tokom drugog poluvremena, Lineker je prilikom akcije svoje reprezentacije bukvalno seo na travu. Potom je guzom proklizao po terenu i činilo se kao da je dobio udarac.

Godinama kasnije, Lineker je objasnio o čemu je reč.

"Da, us*** sam se!", priznao je on u intervjuu za BBC.

"Nikada do sada ovo nisam priznao, ali evo sad ću. Istina je! Verujem da, iako su mnogi gledali utakmicu i snimak, nisu mogli da provale šta mi se dogodilo. Priznajem, proteralo me je".

To je bila prva utakmica Engleske na tom Mundijalu, a nekadašnji golgeter je rekao da je imao stomačnih tegoba pre i za vreme utakmice.

"Baš se nisam osećao dobro, pogotovo u poluvremenu. Kada sam osetio da više ne mogu da izdržim, čekao sam prvi kontakt da sednem. Olakšao sam se i laknulo mi je. Imao sam sreće da je padala kiša tako da sam mogao i da se obrišem. Trljao sam se kao pas. Bilo je baš... hm, zaprljano. Moram da priznam da mi je to bilo najstrašnije iskustvo u životu. Ono što je dobro jeste da nikada u karijeri nisam imao dovoljno prostora za igru posle toga što mi se desilo", ispričao je svojevremeno Lineker.

Komentari / 0

Ostavite komentar