Радоњић пред плеј-оф: Крећемо без Јовића и Бобија!

Дејан Радоњић открио је да центар и "плеј" његовог тима дочекују финалну серију са повредама, нагласивши да тај хендикеп не мења циљ црвено-белих.

Кошарка 12.06.2015 | 15:00
Радоњић пред плеј-оф: Крећемо без Јовића и Бобија!

Кошаркаши Црвене звезде Телеком припремају се за своју 78. утакмицу ове сезоне, у којој ће - у петак од 21.00 - дочекати Партизан на старту финалне серије плеј-офа.

То ће бити округло десети овосезонски дуел најљућих српских ривала, у којем црно-бели бране титулу и владавину српском кошарком пуних 13 година. На другој страни, црвено-бели улазе у финале са два трофеја у рукама и жељом да прекину низ Партизанових титула.

"Имамо велики респект према свему што је Партизан радио свих сезона, у којима је био 13 пута заредом првак и једини првак Србије. Са квалитетом и искуством које је показао, сигурно је да ће ова плеј-оф серија бити јако интересантна. Оно што вреди рећи је да су познати квалитети наших противника, да јако реално сагледавамо ситуацију и да морамо бити јако добри да бисмо успели да остваримо оно што се чека - да и ми постанемо још један првак Србије", рекао је Дејан Радоњић.

Отежавајући фактор за Звезду су повреде двојца Марјановић - Јовић, зарађене, односно обновљене у реваншу полуфинала.

"После завршетка плеј-офа у АБА лиги и огромне потрошње, ушли смо у наставак такмичења, где смо имали пуно утакмица у кратком периоду, проблеме због огромне потрошње, изостанака играча, свих тих повреда... На најбољи могући начин, у датим околностима, покушавали смо да изађемо из свега најмање рањиви", направио је увод тренер црвено-белих.

"У мечу против Меге повредио се Марјановић. Јовић је већ дуже време под оптерећењем од болова, а у том дуелу против Меге ситуација му се погоршала, Вечерас ћемо видети у којем ћемо саставу ћемо изаћи, да ли ћемо уопште моћи да рачунамо на њих. Ако не - да се спремимо како да наступимо у датом саставу, против Партизана који је у одличној форми".

Колика је могућност да они не наступе у првој утакмици?

"Видећемо после вечерашњег тренинга, мада сад нисам сигуран да ћемо и вечерас то знати. Лекарска служба све ради, даје максимум, али ситуација је таква каква јесте...", одговорио је Радоњић.

Тренер Звезде, суочен са наведеним проблемима, очекује од својих играча да пређу своје тренутне могућности.

"За нас би, свакако, било јако добро да нема тог проблема, али ситуација је таква и верујем да ће сви остали играчи препознати тај моменат и ићи преко максимума, иако је потрошња целе године била огромна, па је и простор за излазак ван 100 одсто могућности не толико велики. Међутим, наша мотивација је таква да, без обзира на састав у којем наступамо, дођемо до победа које нам на крају могу донети огромну радост".

Први меч финалне серије биће одигран у петак од 21.00 час.

Коментари / 0

Оставите коментар