Radonjić pred plej-of: Krećemo bez Jovića i Bobija!

Dejan Radonjić otkrio je da centar i "plej" njegovog tima dočekuju finalnu seriju sa povredama, naglasivši da taj hendikep ne menja cilj crveno-belih.

Košarka 12.06.2015 | 15:00
Radonjić pred plej-of: Krećemo bez Jovića i Bobija!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pripremaju se za svoju 78. utakmicu ove sezone, u kojoj će - u petak od 21.00 - dočekati Partizan na startu finalne serije plej-ofa.

To će biti okruglo deseti ovosezonski duel najljućih srpskih rivala, u kojem crno-beli brane titulu i vladavinu srpskom košarkom punih 13 godina. Na drugoj strani, crveno-beli ulaze u finale sa dva trofeja u rukama i željom da prekinu niz Partizanovih titula.

"Imamo veliki respekt prema svemu što je Partizan radio svih sezona, u kojima je bio 13 puta zaredom prvak i jedini prvak Srbije. Sa kvalitetom i iskustvom koje je pokazao, sigurno je da će ova plej-of serija biti jako interesantna. Ono što vredi reći je da su poznati kvaliteti naših protivnika, da jako realno sagledavamo situaciju i da moramo biti jako dobri da bismo uspeli da ostvarimo ono što se čeka - da i mi postanemo još jedan prvak Srbije", rekao je Dejan Radonjić.

Otežavajući faktor za Zvezdu su povrede dvojca Marjanović - Jović, zarađene, odnosno obnovljene u revanšu polufinala.

"Posle završetka plej-ofa u ABA ligi i ogromne potrošnje, ušli smo u nastavak takmičenja, gde smo imali puno utakmica u kratkom periodu, probleme zbog ogromne potrošnje, izostanaka igrača, svih tih povreda... Na najbolji mogući način, u datim okolnostima, pokušavali smo da izađemo iz svega najmanje ranjivi", napravio je uvod trener crveno-belih.

"U meču protiv Mege povredio se Marjanović. Jović je već duže vreme pod opterećenjem od bolova, a u tom duelu protiv Mege situacija mu se pogoršala, Večeras ćemo videti u kojem ćemo sastavu ćemo izaći, da li ćemo uopšte moći da računamo na njih. Ako ne - da se spremimo kako da nastupimo u datom sastavu, protiv Partizana koji je u odličnoj formi".

Kolika je mogućnost da oni ne nastupe u prvoj utakmici?

"Videćemo posle večerašnjeg treninga, mada sad nisam siguran da ćemo i večeras to znati. Lekarska služba sve radi, daje maksimum, ali situacija je takva kakva jeste...", odgovorio je Radonjić.

Trener Zvezde, suočen sa navedenim problemima, očekuje od svojih igrača da pređu svoje trenutne mogućnosti.

"Za nas bi, svakako, bilo jako dobro da nema tog problema, ali situacija je takva i verujem da će svi ostali igrači prepoznati taj momenat i ići preko maksimuma, iako je potrošnja cele godine bila ogromna, pa je i prostor za izlazak van 100 odsto mogućnosti ne toliko veliki. Međutim, naša motivacija je takva da, bez obzira na sastav u kojem nastupamo, dođemo do pobeda koje nam na kraju mogu doneti ogromnu radost".

Prvi meč finalne serije biće odigran u petak od 21.00 čas.

Komentari / 0

Ostavite komentar