Меша крије и састав и формацију!

Фудбалска репрезентација БиХ у петак игра квалификациону утакмицу са селекцијом Израела, а селектор Мехмед Баждаревић није желио говорити о именима која ће истрчати на стадиону Билино Поље.

Фудбал 11.06.2015 | 15:20
Меша крије и састав и формацију!

"Задњи тренинг на којем ћемо одредити играче који ће почети утакмицу. Сви су спремни и с нестрпљењем очекују утакмицу сутра", казао је Баждаревић.

Први човјек бх. тима био је пун ријечи хвале за противника, али вјерује да његови изабраници могу славити у овом сусрету.

"Не смијемо заборавити да говоримо о искусним играчима који годинама показују квалитет и на нама је да учинимо све. Надам се да ћемо бити на нивоу очекивања сутра...То је екипа квалитетна и имају добре играче ради се о екипи која има јако добру колективну игру. Видјели смо све њихове задње утакмице и анализу, међутим ми имамо аргументе који су јаки да им направимо проблема као што су они нама направили у Израелу".

Како о именима, селектор није желио открити с колико нападача ће истрчати сутра.

"Мислим да ће имати једанаест играча. Не бих желио улазити у детаље колико шпицева. Екипа која буде имала колективну играу сутра ће бити побједник. Да ли ће бити један или два, Џеко ће имати помоћ", рекао је Баждаревић.

Селектор у сутрашњем премијерном наступу на Билином Пољу очекује велику подршку с трибина.

"Радујем се наступу сутра. Мислим да ће цијела БиХ бити уз репрезентацију. то је публика која зна да бодри и погура репрезентацију. Надам се да ће сутра бити велика добродошлица, не мени, него цијелој репрезентацији", казао је Меша.

На питање израелских новинара о томе да ли га је изненадио резултат у Израелу, нападач Един Џеко је рекао:

"Утакмица у Израелу није била само изненађење за вас, него и за нас. Имали смо повријеђених играча што нас је спријечило да направимо нешто више. Ово је јако битна утакмица за израел, а ми смо доста оваквих утакмица одиграли пред насим навијацима у зеници и моземо направити тај резултат који нас мозе оставити за треце мјесту".

Капитен вјерује да би утакмица у Израелу завршила другачије да је БиХ била у комплетном саставу.

"То што није неколико играча играло се одразило на резултат у Израелу и вјерујем да је макар један од нас био тамо да би ситуација била другачија. Сад смо ту и мислим да све што причамо треба да пребацимо на терен и урадимо што морамо", казао је Џеко.

На питање новинара да ли је проблем то што добар дио играча није био стандардан у својим клубовима, Џеко је рекао: "Добвољно пута смо доказали да иако нисмо играли у својим клубовима дали смо максимум за репрезентацију. Сутра ће бити исто тако. Сви смо свјесни значаја утакмице, јер утакмице на почетку квалификација нисмо урадили како можемо и неаммо право више на киксеве. Морамо се окренути репрезентацији и више него што можемо дати све од себе"..

Утакмица с Израелом носи предзнак високог ризика, али Џеко вјерује да неће бити проблема.

"Морам да похвалим навијаче јер протеклих година није било инцидената и дошли су да нас бодре и подржали су гостујуће химне и навијаче и позвао бих их да и сутра буде као и задњих година и да покажу ко смо на трибинама, а ми ћемо показати ко смо и шта смо на терену. Не очекујем проблеме сутра јер овдје смо да играмо фудбал и не видим разлог зашто би било проблема. Политици нема мјеста у спорту", рекао је Џеко.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

србија

11.06.2015 15:50

Срееееетнооооооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

11.06.2015 16:02

Поздрав Огњену и Репки! Ајмо по побједу!

ОДГОВОРИТЕ