Meša krije i sastav i formaciju!

Fudbalska reprezentacija BiH u petak igra kvalifikacionu utakmicu sa selekcijom Izraela, a selektor Mehmed Baždarević nije želio govoriti o imenima koja će istrčati na stadionu Bilino Polje.

Fudbal 11.06.2015 | 15:20
Meša krije i sastav i formaciju!

"Zadnji trening na kojem ćemo odrediti igrače koji će početi utakmicu. Svi su spremni i s nestrpljenjem očekuju utakmicu sutra", kazao je Baždarević.

Prvi čovjek bh. tima bio je pun riječi hvale za protivnika, ali vjeruje da njegovi izabranici mogu slaviti u ovom susretu.

"Ne smijemo zaboraviti da govorimo o iskusnim igračima koji godinama pokazuju kvalitet i na nama je da učinimo sve. Nadam se da ćemo biti na nivou očekivanja sutra...To je ekipa kvalitetna i imaju dobre igrače radi se o ekipi koja ima jako dobru kolektivnu igru. Vidjeli smo sve njihove zadnje utakmice i analizu, međutim mi imamo argumente koji su jaki da im napravimo problema kao što su oni nama napravili u Izraelu".

Kako o imenima, selektor nije želio otkriti s koliko napadača će istrčati sutra.

"Mislim da će imati jedanaest igrača. Ne bih želio ulaziti u detalje koliko špiceva. Ekipa koja bude imala kolektivnu igrau sutra će biti pobjednik. Da li će biti jedan ili dva, Džeko će imati pomoć", rekao je Baždarević.

Selektor u sutrašnjem premijernom nastupu na Bilinom Polju očekuje veliku podršku s tribina.

"Radujem se nastupu sutra. Mislim da će cijela BiH biti uz reprezentaciju. to je publika koja zna da bodri i pogura reprezentaciju. Nadam se da će sutra biti velika dobrodošlica, ne meni, nego cijeloj reprezentaciji", kazao je Meša.

Na pitanje izraelskih novinara o tome da li ga je iznenadio rezultat u Izraelu, napadač Edin Džeko je rekao:

"Utakmica u Izraelu nije bila samo iznenađenje za vas, nego i za nas. Imali smo povrijeđenih igrača što nas je spriječilo da napravimo nešto više. Ovo je jako bitna utakmica za izrael, a mi smo dosta ovakvih utakmica odigrali pred nasim navijacima u zenici i mozemo napraviti taj rezultat koji nas moze ostaviti za trece mjestu".

Kapiten vjeruje da bi utakmica u Izraelu završila drugačije da je BiH bila u kompletnom sastavu.

"To što nije nekoliko igrača igralo se odrazilo na rezultat u Izraelu i vjerujem da je makar jedan od nas bio tamo da bi situacija bila drugačija. Sad smo tu i mislim da sve što pričamo treba da prebacimo na teren i uradimo što moramo", kazao je Džeko.

Na pitanje novinara da li je problem to što dobar dio igrača nije bio standardan u svojim klubovima, Džeko je rekao: "Dobvoljno puta smo dokazali da iako nismo igrali u svojim klubovima dali smo maksimum za reprezentaciju. Sutra će biti isto tako. Svi smo svjesni značaja utakmice, jer utakmice na početku kvalifikacija nismo uradili kako možemo i neammo pravo više na kikseve. Moramo se okrenuti reprezentaciji i više nego što možemo dati sve od sebe"..

Utakmica s Izraelom nosi predznak visokog rizika, ali Džeko vjeruje da neće biti problema.

"Moram da pohvalim navijače jer proteklih godina nije bilo incidenata i došli su da nas bodre i podržali su gostujuće himne i navijače i pozvao bih ih da i sutra bude kao i zadnjih godina i da pokažu ko smo na tribinama, a mi ćemo pokazati ko smo i šta smo na terenu. Ne očekujem probleme sutra jer ovdje smo da igramo fudbal i ne vidim razlog zašto bi bilo problema. Politici nema mjesta u sportu", rekao je Džeko.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

srbija

11.06.2015 15:50

Sreeeeetnooooooo

ODGOVORITE
Name

Sale

11.06.2015 16:02

Pozdrav Ognjenu i Repki! Ajmo po pobjedu!

ODGOVORITE