Прелазни рок у Партизану...

Маркињос треће појачање, али само до зиме! Бранко Илић иде због велике плате, враћа се бек из Македоније...Црно-бели доводе везисту који је не тако давно коштао 5.000.000 долара, Остојић иде на позајмицу у Израел.

Фудбал 12.06.2015 | 11:00
Прелазни рок у Партизану...

Одлази Андрија Живковић у Валенсију, на његово место стиже - Габријел Маркињос. Офанзивни везни из Бразила биће треће појачање Партизана у летњем прелазном року и, надају се у Хумској 1, одговарајућа замена за омладинског репрезентативца Србије који је практично договорио селидбу у Шпанију.

Према писању Вечерњих новости, управа Парног ваљка у завршним је преговорима са бочним играчем средине терена, тренутно под уговором са саудијским Ал Насром и уколико се нешто непредвиђено не догоди он би до почетка припрема (15. јуна) требало да допутује у Београд на коначни договор. Према првобитном плану, Маркињос би у дресу црно-белих требало да проведе шест месеци на име позајмице, што јасно указује да га тренер Зоран Милинковић и руководиоци виде као једног од адута за пројектовани пласман у групну фазу једног од европског такмичења.

Маркињос има 25 година, прошао је „завршне разреде“ чувене школе Интернасионала, а у клубу из Порто Алегреа провео је укупно шест сезоне, с тим што се у првом тиму није прославио, па је морао да се доказује на позајмицама (Аваи, Спорт Ресифе, Баија). Највећи корак у каријери, бар са економске стране, била му је селидба на Блиси исток, јер га је Ал Наср платио Палмеирасу 5.000.000 долара. У Саудијској Арабији, међутим, није се снашао, те се после само шест месеци вратио у отадбжину, где је од јануара играо за Сантос, као позајмљен фудбалер. Додуше, није имао богзна какву минутажу, те је на десет утакмица дао два гола, али се у Партизану надају да може да им помогне.

С друге стране, најава шефа струке Зорана Милинковића да црно-бели траже левог штопера добија потпуније обрише после информације до које је дошао Спорт. Наиме, у Хумску 1 стигла је званична понуда Гозтепеа адресирана на име Бранка Илића и колико до краја седмице челници црно-белих би требало да одговоре на понуду турског друголигаша. Разлог због којег на Топчидерском брду разматрају ову понуду је чисто економске природе, репрезентативац Словеније спада у групу најплаћенијих играча са годишњим примањима од 160.000 евра, те управа жели да растерети буџет. Но, тако би и ослабила тим, па још није дефинитивно хоће ли један од најстандарднијих играча шампиона минуле сезоне отићи у Измир.

Спорт пише да ће Партизан остати и без Милоша Остојића који није у првом плану стручног штаба и следи му одлазак на позајмицу, а као могућа дестинација наводи се Израел. Кад је одбрана црно-белих у питању после одласка Владимира Волкова (истекао му уговор) критична је позиција левог бека, за место крај аут-линије конкурисаће Немања Петровић и Милан Богосавац, али и Стефан Ашковски, који се после шестомесечне позајмице Шкендији враћа у клуб у коме је стасао и остаје да се види да ли ће у последњој години уговора (истиче му 2016) коначно добити праву шансу.

Спортски журнал каже да је управа Партизана дозволила Немањи Којићу да тражи ангажман у иностранству и да се за нападача интересују клубови из Немачке и Турске.

Коментари / 0

Оставите коментар