Prelazni rok u Partizanu...

Markinjos treće pojačanje, ali samo do zime! Branko Ilić ide zbog velike plate, vraća se bek iz Makedonije...Crno-beli dovode vezistu koji je ne tako davno koštao 5.000.000 dolara, Ostojić ide na pozajmicu u Izrael.

Fudbal 12.06.2015 | 11:00
Prelazni rok u Partizanu...

Odlazi Andrija Živković u Valensiju, na njegovo mesto stiže - Gabrijel Markinjos. Ofanzivni vezni iz Brazila biće treće pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku i, nadaju se u Humskoj 1, odgovarajuća zamena za omladinskog reprezentativca Srbije koji je praktično dogovorio selidbu u Španiju.

Prema pisanju Večernjih novosti, uprava Parnog valjka u završnim je pregovorima sa bočnim igračem sredine terena, trenutno pod ugovorom sa saudijskim Al Nasrom i ukoliko se nešto nepredviđeno ne dogodi on bi do početka priprema (15. juna) trebalo da doputuje u Beograd na konačni dogovor. Prema prvobitnom planu, Markinjos bi u dresu crno-belih trebalo da provede šest meseci na ime pozajmice, što jasno ukazuje da ga trener Zoran Milinković i rukovodioci vide kao jednog od aduta za projektovani plasman u grupnu fazu jednog od evropskog takmičenja.

Markinjos ima 25 godina, prošao je „završne razrede“ čuvene škole Internasionala, a u klubu iz Porto Alegrea proveo je ukupno šest sezone, s tim što se u prvom timu nije proslavio, pa je morao da se dokazuje na pozajmicama (Avai, Sport Resife, Baija). Najveći korak u karijeri, bar sa ekonomske strane, bila mu je selidba na Blisi istok, jer ga je Al Nasr platio Palmeirasu 5.000.000 dolara. U Saudijskoj Arabiji, međutim, nije se snašao, te se posle samo šest meseci vratio u otadbžinu, gde je od januara igrao za Santos, kao pozajmljen fudbaler. Doduše, nije imao bogzna kakvu minutažu, te je na deset utakmica dao dva gola, ali se u Partizanu nadaju da može da im pomogne.

S druge strane, najava šefa struke Zorana Milinkovića da crno-beli traže levog štopera dobija potpunije obriše posle informacije do koje je došao Sport. Naime, u Humsku 1 stigla je zvanična ponuda Goztepea adresirana na ime Branka Ilića i koliko do kraja sedmice čelnici crno-belih bi trebalo da odgovore na ponudu turskog drugoligaša. Razlog zbog kojeg na Topčiderskom brdu razmatraju ovu ponudu je čisto ekonomske prirode, reprezentativac Slovenije spada u grupu najplaćenijih igrača sa godišnjim primanjima od 160.000 evra, te uprava želi da rastereti budžet. No, tako bi i oslabila tim, pa još nije definitivno hoće li jedan od najstandardnijih igrača šampiona minule sezone otići u Izmir.

Sport piše da će Partizan ostati i bez Miloša Ostojića koji nije u prvom planu stručnog štaba i sledi mu odlazak na pozajmicu, a kao moguća destinacija navodi se Izrael. Kad je odbrana crno-belih u pitanju posle odlaska Vladimira Volkova (istekao mu ugovor) kritična je pozicija levog beka, za mesto kraj aut-linije konkurisaće Nemanja Petrović i Milan Bogosavac, ali i Stefan Aškovski, koji se posle šestomesečne pozajmice Škendiji vraća u klub u kome je stasao i ostaje da se vidi da li će u poslednjoj godini ugovora (ističe mu 2016) konačno dobiti pravu šansu.

Sportski žurnal kaže da je uprava Partizana dozvolila Nemanji Kojiću da traži angažman u inostranstvu i da se za napadača interesuju klubovi iz Nemačke i Turske.

Komentari / 0

Ostavite komentar