То је држава! Бахати премијер који се извинио!

Француски премијер владиним авионом отпутовао на финале ЛШ, стгло извињење. Француски премијер Мануел Валс изјавио је да жали због одлуке да заједно са својом децом одлети владиним авионом на финале Лиге шампиона у Берлин и обећао да ће део трошкова путовања надокнадити пореским обвезницима.

Фудбал 12.06.2015 | 10:15
То је држава! Бахати премијер који се извинио!

У покушају да оконча политички скандал у вези тог пута, за који тврди да је био првенствено државнички и пословни, Валс је рекао:

"Да поново дођем у ту ситуацију, не бих то урадио. Зато, да отклоним сваку сумњу, преузећу на себе трошкове путовања моје двоје деце у износу од 2.500 евра", пренео је Ројтерс.

Валс се нашао на мети оштрих критика кад је француска јавност дознала да је он владиним авионом, заједно са своја два сина, одлетео у суботу у немачку престоницу на финале Лиге шампиона у фудбалу између Барселоне и Јувентуса.

"Будући да је то било званично путовање, трошио сам средства која су ми доступна као премијеру. Ја сам, међутим, осетљив на реакције грађана Француске и зато морам да се понашам на потпуно коректан начин. Да се опет нађем у тој ситуацији, не бих урадио исто", рекао је премијер Француске.

Валс, који је рођен у Барселони и навијач је истоименог тима који је на крају победио Јувентус резултатом 3:1, тврди да је утакмици присуствовао на званични позив председника УЕФА Мишела Платинија.

Због тог скандала, Валсов имиџ је значајно нарушен, а анкете показују да је чак 75 одсто Француза изјавило да су шокирани путовањем премијера у Берлин, које је, према изворима из француске владе, коштало укупно 15.000 евра.

Власти у Паризу инисистирају на томе да је Валс отпутовао у Берлин на утакмицу како би разговарао о предстојећем Европском првенству у фудбалу, које се одржава 2016. године у Француској, али је скупо путовање оштро критиковано у земљи која пролази кроз економску кризу.

Валс је касније долио уље на ватру кад је говорио о својој страсти према фудбалу и рекао да има право на тренутке опуштања, с обзиром на своје бројне обавезе.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

др Дабиц

12.06.2015 08:31

Ја се извињавам сто сам узео ТРИ МИЛИОНА ЗА МОГ СИНА вратицу на оном свијету Баја

ОДГОВОРИТЕ