To je država! Bahati premijer koji se izvinio!

Francuski premijer vladinim avionom otputovao na finale LŠ, stglo izvinjenje. Francuski premijer Manuel Vals izjavio je da žali zbog odluke da zajedno sa svojom decom odleti vladinim avionom na finale Lige šampiona u Berlin i obećao da će deo troškova putovanja nadoknaditi poreskim obveznicima.

Fudbal 12.06.2015 | 10:15
To je država! Bahati premijer koji se izvinio!

U pokušaju da okonča politički skandal u vezi tog puta, za koji tvrdi da je bio prvenstveno državnički i poslovni, Vals je rekao:

"Da ponovo dođem u tu situaciju, ne bih to uradio. Zato, da otklonim svaku sumnju, preuzeću na sebe troškove putovanja moje dvoje dece u iznosu od 2.500 evra", preneo je Rojters.

Vals se našao na meti oštrih kritika kad je francuska javnost doznala da je on vladinim avionom, zajedno sa svoja dva sina, odleteo u subotu u nemačku prestonicu na finale Lige šampiona u fudbalu između Barselone i Juventusa.

"Budući da je to bilo zvanično putovanje, trošio sam sredstva koja su mi dostupna kao premijeru. Ja sam, međutim, osetljiv na reakcije građana Francuske i zato moram da se ponašam na potpuno korektan način. Da se opet nađem u toj situaciji, ne bih uradio isto", rekao je premijer Francuske.

Vals, koji je rođen u Barseloni i navijač je istoimenog tima koji je na kraju pobedio Juventus rezultatom 3:1, tvrdi da je utakmici prisustvovao na zvanični poziv predsednika UEFA Mišela Platinija.

Zbog tog skandala, Valsov imidž je značajno narušen, a ankete pokazuju da je čak 75 odsto Francuza izjavilo da su šokirani putovanjem premijera u Berlin, koje je, prema izvorima iz francuske vlade, koštalo ukupno 15.000 evra.

Vlasti u Parizu inisistiraju na tome da je Vals otputovao u Berlin na utakmicu kako bi razgovarao o predstojećem Evropskom prvenstvu u fudbalu, koje se održava 2016. godine u Francuskoj, ali je skupo putovanje oštro kritikovano u zemlji koja prolazi kroz ekonomsku krizu.

Vals je kasnije dolio ulje na vatru kad je govorio o svojoj strasti prema fudbalu i rekao da ima pravo na trenutke opuštanja, s obzirom na svoje brojne obaveze.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dr Dabic

12.06.2015 08:31

Ja se izvinjavam sto sam uzeo TRI MILIONA ZA MOG SINA vraticu na onom svijetu Baja

ODGOVORITE