Платини предсједник ФИФА-е?! Он каже: Нећу о томе да причам!

Председник Европске фудбалске уније Мишел Платини одбио је да каже да ли намерава да се кандидује за председника Међународне фудбалске федерације.

Фудбал 15.06.2015 | 19:00
Платини предсједник ФИФА-е?! Он каже: Нећу о томе да причам!

Платини се у Паризу обратио медијима први пут откако је председник ФИФЕ Сеп Блатер поднео оставку.
АДВЕРТИСИНГ

Он је конференцију за новинаре, поводом Европског првенства које ће се следеће године одржати у Француској, почео рекавши да неће причати о ФИФИ.

"Нећу донети никакву политичку одлуку. Знам куда желите да ме поведете, али нећу тамо отићи. Када будем нешто знао, рећи ћу вам", рекао је Платини.

Бивши капитен и селектор репрезентације Француске се састао са председником те земље Франсоом Оландом.

Платини је уз јорданског прица Алија бин ел Хусеина најозбиљнији кандидат за новог председника Међународне фудбалске федерације.

"Ова конференција за новинаре је планирана пре него што су се догодиле ствари у ФИФИ. Многи од вас су дошли да ме питају о тим стварима, о мојој будућности у ФИФИ. О томе ћу причати када буде право време, а сада није ни време ни место", рекао је Платини.

Међународну фудбалску федерацију потреса највећи скандал у њеној 111-годишњој историји, пошто су на захтев америчког тужилаштва, у склопу истраге о корупцији у светском фудбалу, 27. маја ухапшена седморица високих функционара, а 14 је оптужено.

Блатер је два дана касније добио пети председнички мандат, али је 2. јуна поднео оставку.

Медији спекулишу да ће председнички избори бити одржани средином децембра у Цириху.

"Овде смо како бисмо причали о Европском првенству 2016. године. Ово је важан корак ка том турниру и не желим да га наруше догађаји око ФИФЕ", рекао је Платини.

Коментари / 0

Оставите коментар