Бањалука: Неиспитана вода на купалиштима

Сезона купања на градским плажама је већ почела, ако је судити по броју посјетилаца, иако анализа исправности воде на купалиштима на Врбасу и Врбањи још није урађена.

Република Српска 11.06.2015 | 11:40
Бањалука: Неиспитана вода на купалиштима

У Градској управи кажу да ће у другој половини јуна извршити узорковање воде са купалишта.

Ранијих година вода на већини купалишта није била за купање, тако да се купачима савјетује опрез.

Када су у питању спасиоци, засад на купалиштима нема спасилачке службе, а неизвјесно је да ли ће је ове сезоне уопште бити.

"Годинама уназад радили смо од 1. јула до 1. септембра на плажи код Зеленог моста, гдје је свакодневно, од 10 до 18 часова, дежурало најмање шест спасилаца. Ове године још од града нисмо добили никакву понуду да наставимо с радом", казао нам је јуче Мирослав Мишковић из Спасилачке службе Ронилачког клуба "Бук", док из Градске управе на ово питање нисмо добили одговор.

Мишковић сматра да је једној од најпосјећенијих плажа свакако потребна Спасилачка служба јер се њима дешавало да у току једног дана имају од 20 до 30 успјешних интервенција.

Двије студенткиње Николина Бојић и Татјана Бабић, које смо јуче затекли на плажи Абација док одмарају, кажу да су спојиле угодно са корисним, те се сунчају и спремају испите.

"Велика замјерка овој плажи је свакако што нема тоалет, те морамо ићи у неки оближњи кафић", каже Николина.
Каже да јој се свиђа што на плажи нема буке, мирно је још, па може да учи.

"Штета је што се људи не труде да ово мјесто одрже чистим и не купе смеће за собом, а било би добро да се у близини постави бар један контејнер", каже нам један пензионер који годинама долази на Врбас.

Из воденог парка "Аквана" јуче су казали да су задовољни посјетом, те да им у корист иде и лијепо вријеме и високе температуре.

"Будући да се школа завршава у петак, очекујемо још већу посјету", рекао је Ведран Митровић, директор "Акване", те додао да сваке седмице инспектори из Института за јавно здравство врше исправност воде.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар