Banjaluka: Neispitana voda na kupalištima

Sezona kupanja na gradskim plažama je već počela, ako je suditi po broju posjetilaca, iako analiza ispravnosti vode na kupalištima na Vrbasu i Vrbanji još nije urađena.

Republika Srpska 11.06.2015 | 11:40
Banjaluka: Neispitana voda na kupalištima

U Gradskoj upravi kažu da će u drugoj polovini juna izvršiti uzorkovanje vode sa kupališta.

Ranijih godina voda na većini kupališta nije bila za kupanje, tako da se kupačima savjetuje oprez.

Kada su u pitanju spasioci, zasad na kupalištima nema spasilačke službe, a neizvjesno je da li će je ove sezone uopšte biti.

"Godinama unazad radili smo od 1. jula do 1. septembra na plaži kod Zelenog mosta, gdje je svakodnevno, od 10 do 18 časova, dežuralo najmanje šest spasilaca. Ove godine još od grada nismo dobili nikakvu ponudu da nastavimo s radom", kazao nam je juče Miroslav Mišković iz Spasilačke službe Ronilačkog kluba "Buk", dok iz Gradske uprave na ovo pitanje nismo dobili odgovor.

Mišković smatra da je jednoj od najposjećenijih plaža svakako potrebna Spasilačka služba jer se njima dešavalo da u toku jednog dana imaju od 20 do 30 uspješnih intervencija.

Dvije studentkinje Nikolina Bojić i Tatjana Babić, koje smo juče zatekli na plaži Abacija dok odmaraju, kažu da su spojile ugodno sa korisnim, te se sunčaju i spremaju ispite.

"Velika zamjerka ovoj plaži je svakako što nema toalet, te moramo ići u neki obližnji kafić", kaže Nikolina.
Kaže da joj se sviđa što na plaži nema buke, mirno je još, pa može da uči.

"Šteta je što se ljudi ne trude da ovo mjesto održe čistim i ne kupe smeće za sobom, a bilo bi dobro da se u blizini postavi bar jedan kontejner", kaže nam jedan penzioner koji godinama dolazi na Vrbas.

Iz vodenog parka "Akvana" juče su kazali da su zadovoljni posjetom, te da im u korist ide i lijepo vrijeme i visoke temperature.

"Budući da se škola završava u petak, očekujemo još veću posjetu", rekao je Vedran Mitrović, direktor "Akvane", te dodao da svake sedmice inspektori iz Instituta za javno zdravstvo vrše ispravnost vode.

(Nezavisne)

Komentari / 0

Ostavite komentar