Ћурчић: Клинци браво! Једино се чекамо ми из А тима!

Селектор "А" тима Србије каже да су резултати млађих селекција додатна обавеза нашим најбољим фудбалерима у наставку квалификација за ЕУРО 2016.

Фудбал 12.06.2015 | 08:45
Ћурчић: Клинци браво! Једино се чекамо ми из А тима!

Радован Ћурчић нада се да ће репрезентација Србије већ у Копенхагену против Данске (субота, 20.45) кренути путем победа, по угледу на У-20 селекцију, која се на Новом Зеланду пласирала међу осам најбољих на свету.

"Успеси млађих селекција су нешто што се понавља и то само говори да се у Фудбалском савезу Србије добро ради. Недостаје још само резултат 'А' селекције и надам се да је ред на нас да остваримо резултат који би дефинитивно вратио веру у српски фудбал", рекао је Ћурчић новинарима у Аустрији, где се "орлови" припремају за наредни меч у склопу квалификација за ЕУРО 2016.

Ћурчић је свестан да резултати екипе под његовим вођством имају далеко највећу тежину, са сваког аспекта.

"Свесни смо да је резултат 'А' тима нешто што има кључни утицај на комплетну слику о српском фудбалу, при том не умањујем феноменалне резултате млађих. Надам се да и ми можемо кренути путем победа, да ћемо и ми добити неку утакмицу у последњим тренуцима меча... Они су то урадили више пута, што значи да није случајно".

Упитан како "орлови" треба да одиграју да би се реванширали Данцима за пораз у Београду, Радован Ћурчић је одговорио:

"Озбиљно свих 90 минута, организовано, са много концентрације и много више трчања него у свим претходним утакмицама, јер су Данци у том сегменту најјачи".

Србија се у недељу "загрејала" за дуел у Копенхагену, победивши Азербејџан под вођством Роберта Просинечког - 4:1.

Коментари / 0

Оставите коментар