Ćurčić: Klinci bravo! Jedino se čekamo mi iz A tima!

Selektor "A" tima Srbije kaže da su rezultati mlađih selekcija dodatna obaveza našim najboljim fudbalerima u nastavku kvalifikacija za EURO 2016.

Fudbal 12.06.2015 | 08:45
Ćurčić: Klinci bravo! Jedino se čekamo mi iz A tima!

Radovan Ćurčić nada se da će reprezentacija Srbije već u Kopenhagenu protiv Danske (subota, 20.45) krenuti putem pobeda, po ugledu na U-20 selekciju, koja se na Novom Zelandu plasirala među osam najboljih na svetu.

"Uspesi mlađih selekcija su nešto što se ponavlja i to samo govori da se u Fudbalskom savezu Srbije dobro radi. Nedostaje još samo rezultat 'A' selekcije i nadam se da je red na nas da ostvarimo rezultat koji bi definitivno vratio veru u srpski fudbal", rekao je Ćurčić novinarima u Austriji, gde se "orlovi" pripremaju za naredni meč u sklopu kvalifikacija za EURO 2016.

Ćurčić je svestan da rezultati ekipe pod njegovim vođstvom imaju daleko najveću težinu, sa svakog aspekta.

"Svesni smo da je rezultat 'A' tima nešto što ima ključni uticaj na kompletnu sliku o srpskom fudbalu, pri tom ne umanjujem fenomenalne rezultate mlađih. Nadam se da i mi možemo krenuti putem pobeda, da ćemo i mi dobiti neku utakmicu u poslednjim trenucima meča... Oni su to uradili više puta, što znači da nije slučajno".

Upitan kako "orlovi" treba da odigraju da bi se revanširali Dancima za poraz u Beogradu, Radovan Ćurčić je odgovorio:

"Ozbiljno svih 90 minuta, organizovano, sa mnogo koncentracije i mnogo više trčanja nego u svim prethodnim utakmicama, jer su Danci u tom segmentu najjači".

Srbija se u nedelju "zagrejala" za duel u Kopenhagenu, pobedivši Azerbejdžan pod vođstvom Roberta Prosinečkog - 4:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar