Срби и Црногорци углас: Идемо заједно на ЕП!

Дејан Перић назвао среду историјским даном. Момир Илић се осврнуо на притисак јавности. Селектор Црне Горе Обрадовић поручио: "Спремамо се заједно".

Остали спортови 11.06.2015 | 14:40
Срби и Црногорци углас: Идемо заједно на ЕП!

Србију само потпуна сензација дели од дефинитивног пласмана на Европско првенство у Пољској. Стога, наши рукометаши већ посматрају пут на ЕП као завршену ствар.

Са шест освојених бодова, по једним мање од Црне Горе и Исланда (по седам), "орлови" су уочи последњег кола квалификација за ЕП најуспешнија селекција.

Табела Групе 4 изгледа овако: Црна Гора 7, Исланд 7, Србија 6, Израел 0.

Дакле, победа би гарантовала нашој селекцији дефинитиван пут на континенталну смотру, која ће бити одржана од 17. до 31. јануара 2016. То је и најпростија математика, које би се само и требало држати у вечери херојске одбране Обрада Ивезића у последњој секунди.

Селектор српских рукометаша је после ремија против Црне Горе - 23:23 (11:14) - Дејан Перић одржао је емотиван говор пред новинарима:

"Честитам Србији на мушкој и правој утакмици. Наравно, репрезентацији Црне Горе на свему до сада одиграном. Црна Гора је имала мотив и очекивања победе, што је и нормално, али је мој тим успео да одговори свим захтевима и да се покаже као велики. Веома леп амбијент је створен, тако да смо сви уживали и приказали веома добар рукомет".

"Имали смо великих проблема у играчком кадру. У односу на прву утакмицу, седам играча није играло. Много значи овај дан за Србију и српски рукомет. Битно је шта остављаш за напред. Ја волим своју земљу, она ми је омогућила да направим каријеру и да сада буде овде, а сада смо направили велики резултат и пласирали се на Европско првенство", рекао је Перић.

Његов колега са клупе Црне Горе Љубомир Обрадовић оценио је резултат правичним:

"Диван амбијент. Неизвестан цео меч. Могли смо да се радујемо, али треба бити реалан и рећи да смо стизали четири, па повели два, али нисмо издржали. Желим да обе репрезентације оду на првенство и сада се практично можемо заједно припремати".

Репрезентативац Србије Момир Илић био је први стрелац утакмице са пет голова.

"Након тешке сезоне - јако тешка утакмица. Имали смо велики притисак, нарочито домаће јавности, која је више желела да будемо поражени и због овог резултата сам пресрећан. Захвалио бих се публици на добром амбијенту. Желим и Црној Гори да се пласира на првенство".

Момир Илић био је први стрелац утакмице са пет голова у мрежи Црногораца.

"Имали смо велики притисак, нарочито домаће јавности, која више желела да будемо поражени и због овог резултата сам пресрећан. Хвала публици на добром амбијенту. Желим и Црној Гори да се пласира на првенство".

Коментари / 0

Оставите коментар