Сви су злочини персонализовани

Директор Канцеларије Владе Србије за сарадњу са медијима Миливоје Михајловић изјавио је јутрос да је хапшење бившег команданта муслиманске војске у Сребреници Насера Орића резултат регионалне сарадње, да су сви злочини персонализовани и да је то један од поступака да се дође до истине.

Србија 11.06.2015 | 09:38
Сви су злочини персонализовани

Михајловић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекао да је хапшење Орића једна од последица регионалне сарадње, односно сарадње читавог региона са међународним полицијским службама.

Директор владине Канцеларије за сарадњу са медијима је подсетио да је реч о особи осумњиченој за злочин, која је ухапшена по српској потерници.

Политика Србије је да су сви злочини персонализовани и да сваки злочин има име и презиме и жртве и починиоца, нагласио је Михајловић.

"Док суд не каже своју реч, не треба никог осуђивати, али ово је један од поступака да се дође до истине", рекао је Михајловић.

У Берну је јуче ухапшен Насер Орић, бивши командант муслиманске војске у Сребреници, по потерници Србије, а на путу за Швајцарску, где је требало да присуствује обележавању двадесете годишњице злочина у Сребреници.

(РТС)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Правда

11.06.2015 07:46

"Док суд не казе своју рец, не треба никога осудјивати, али ово је један од поступака да се додје до истине." Суд је рекао своју рец, ста хоцете висе?? И ово није један од поступака да се додје до истине вец да се народ јос висе завади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сребреница

11.06.2015 08:19

Знаци нисмо се смијели бранити??? Била сам за вријеме рата у Сребреници, сви добро знамо ције куце су прво поцеле да горе...зар је то теско схватити??? ПУСТИТЕ НАС ВИСЕ!!!