Svi su zločini personalizovani

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je jutros da je hapšenje bivšeg komandanta muslimanske vojske u Srebrenici Nasera Orića rezultat regionalne saradnje, da su svi zločini personalizovani i da je to jedan od postupaka da se dođe do istine.

Srbija 11.06.2015 | 09:38
Svi su zločini personalizovani

Mihajlović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da je hapšenje Orića jedna od posledica regionalne saradnje, odnosno saradnje čitavog regiona sa međunarodnim policijskim službama.

Direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima je podsetio da je reč o osobi osumnjičenoj za zločin, koja je uhapšena po srpskoj poternici.

Politika Srbije je da su svi zločini personalizovani i da svaki zločin ima ime i prezime i žrtve i počinioca, naglasio je Mihajlović.

"Dok sud ne kaže svoju reč, ne treba nikog osuđivati, ali ovo je jedan od postupaka da se dođe do istine", rekao je Mihajlović.

U Bernu je juče uhapšen Naser Orić, bivši komandant muslimanske vojske u Srebrenici, po poternici Srbije, a na putu za Švajcarsku, gde je trebalo da prisustvuje obeležavanju dvadesete godišnjice zločina u Srebrenici.

(RTS)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pravda

11.06.2015 09:46

"Dok sud ne kaze svoju rec, ne treba nikoga osudjivati, ali ovo je jedan od postupaka da se dodje do istine." Sud je rekao svoju rec, sta hocete vise?? I ovo nije jedan od postupaka da se dodje do istine vec da se narod jos vise zavadi.

ODGOVORITE
Name

srebrenica

11.06.2015 10:19

Znaci nismo se smijeli braniti??? Bila sam za vrijeme rata u Srebrenici, svi dobro znamo cije kuce su prvo pocele da gore...zar je to tesko shvatiti??? PUSTITE NAS VISE!!!