Вавринка: Не размишљам о 1. мјесту, Ноле је недодирљив!

Стан Вавринка дочекан је у Швајцарској као јунак после освајања Ролан Гароса, али је и поред велике победе над Новаком Ђоковићем био одмерен и скроман.

Тенис 11.06.2015 | 22:00
Вавринка: Не размишљам о 1. мјесту, Ноле је недодирљив!

И поред умора, Вавринку су чекале бројне маркетиншке обавезе, а изашао је у сусрет бројним медијима и навијачима чију је пажњу привукао.

"Било је много тога и после меча, званичних обавеза, састанака, урађено је и фотографисање испред Ајфеловог торња... затим сам тек рано ујутру у уторак долетео у Цирих. И два дана после победе сам веома срећан, али невероватно уморан. Превише притиска је било, мало сам времена имао за себе, сада је ред да то исправим", рекао је за швајцарске медије Вавринка, ког су питали да ли има жељу да преузме прво место на АТП листи.

"Не, никако, ја сам веома далеко од Новака Ђоковића, он је недодирљив", директан је био Вавринка, коме није било лако да опише осећај после освајања Ролан Гароса.

"Тешко је објаснити, тренинзи, емоције, велика жртвовања годинама да бисте напредовали, а онда дођете и освојите гренд слем, велики успех за мене", рекао је освајач два гренд слем трофеја. Незаобилазно је било подсећање и на шарени шорц, због ког га је публика провоцирала током дуела са Жо-Вилфредом Цонгом у полуфиналу.

"И даље имам још неколико, један или два сам поклонио, али остале ћу ипак задржати", рекао је кроз смех Вавринка.

Он ће пре Вимблдона учествовати на Квинсу, биће други носилац иза Ендија Мареја, титулу брани шести носилац Григор Димитров.

Коментари / 0

Оставите коментар