Vavrinka: Ne razmišljam o 1. mjestu, Nole je nedodirljiv!

Stan Vavrinka dočekan je u Švajcarskoj kao junak posle osvajanja Rolan Garosa, ali je i pored velike pobede nad Novakom Đokovićem bio odmeren i skroman.

Tenis 11.06.2015 | 22:00
Vavrinka: Ne razmišljam o 1. mjestu, Nole je nedodirljiv!

I pored umora, Vavrinku su čekale brojne marketinške obaveze, a izašao je u susret brojnim medijima i navijačima čiju je pažnju privukao.

"Bilo je mnogo toga i posle meča, zvaničnih obaveza, sastanaka, urađeno je i fotografisanje ispred Ajfelovog tornja... zatim sam tek rano ujutru u utorak doleteo u Cirih. I dva dana posle pobede sam veoma srećan, ali neverovatno umoran. Previše pritiska je bilo, malo sam vremena imao za sebe, sada je red da to ispravim", rekao je za švajcarske medije Vavrinka, kog su pitali da li ima želju da preuzme prvo mesto na ATP listi.

"Ne, nikako, ja sam veoma daleko od Novaka Đokovića, on je nedodirljiv", direktan je bio Vavrinka, kome nije bilo lako da opiše osećaj posle osvajanja Rolan Garosa.

"Teško je objasniti, treninzi, emocije, velika žrtvovanja godinama da biste napredovali, a onda dođete i osvojite grend slem, veliki uspeh za mene", rekao je osvajač dva grend slem trofeja. Nezaobilazno je bilo podsećanje i na šareni šorc, zbog kog ga je publika provocirala tokom duela sa Žo-Vilfredom Congom u polufinalu.

"I dalje imam još nekoliko, jedan ili dva sam poklonio, ali ostale ću ipak zadržati", rekao je kroz smeh Vavrinka.

On će pre Vimbldona učestvovati na Kvinsu, biće drugi nosilac iza Endija Mareja, titulu brani šesti nosilac Grigor Dimitrov.

Komentari / 0

Ostavite komentar