Креће ЕП: Дјевојке, нека је са срећом!

У Мађарској и Румунији од четвртка ће 20 репрезентација водити борбу за злату. Ево шта чека српске играчице.

Кошарка 11.06.2015 | 14:00
Креће ЕП: Дјевојке, нека је са срећом!

Велики успех српских репрезентативки на Еуробаскету 2013. разбудио је интересовање нације за женску кошарку. Сада је поново време за Европско првенство и напад на континентални трон.

Изабранице Марине Маљковић дошле су претпрошле године у Француској до полуфинала и у њему пале пред шампионкама из Шпаније. Ове године, турнир се одржава у Мађарској и Румунији и почиње у четвртак.

Репрезентативке Србије тренутно су у мађарском граду Сомбатељу, где ће сутра (11. јуна) заиграти против Летонки од 16.30 часова. Ево састава свих група:

Група А: Румунија, Украјина, Чешка, Црна Гора, Француска.
Група Б: Грчка, Пољска, Белорусија, Италија, Турска
Група Ц: СРБИЈА, Велика Британија, Летонија, Хрватска, Русија.
Група Д: Мађарска, Литванија, Словачка, Шведска, Шпанија.

Селекторка Маљковић одредила је коначан списак са 12 имена пред пут у Мађарску, а основ екипе чине играчице које су и претходних година носиле дрес Србије. Овог јуна улог је највећи - пласман на Олимпијске игре 2016 или у квалификације за тај турнир.

Директну визу за Рију обезбедиће шампионке Европе, а екипе пласиране од другог до петог места играће квалификациони турнир од 13. до 19. јуна 2016. године.

Бек репрезентације Србије Невена Јовановић рекла је пред дуел против Летонки да су све девојке у екипи јако свесне значаја првог меча.

"Прва утакмица је увек најтежа и знамо колико она значи. Постоји притисак, јер морате да покажете све што сте увежбавали током припрема. Ипак, имамо искуство са једног Европског првенства. Играћемо концентрисано као и увек и борићемо се до самог краја. Већ четврту годину смо заједно. Није било већих промена у играчком кадру. Добро се познајемо и одлично функционишемо. Лепо нам је, уживамо и срећна сам што сам део ове приче", рекла је Невена.

Систем такмичења на Еуробаскету је такав да ће по три најбоље рангиране екипе из сваке од четири групе формирати две нове групе (Е и Ф). Из друге фазе, у четвртфинале ће по четири најбоље екипе, које ће се укрстити по систему "први - четврти, други - трећи".

Распоред утакмица репрезентације Србије:

четвртак, 11. јун: Летонија - Србија 16.30
субота, 13. јун: Србија - Хрватска 19.00
недеља, 14. јун: Велика Британија - Србија 16.30
понедељак, 15. јун: Србија - Русија 19.00

За репрезентацију Србије на Еуробаскету 2015 играће:

Тамара Радочај, Соња Петровић, Саша Чађо, Сара Крњић, Невена Јовановић, Јелена Миловановић, Дајана Бутулија, Тијана Ајдуковић, Милица Дабовић, Данијел Пејџ, Кристина Топузовић и Ана Дабовић

Коментари / 0

Оставите коментар