Матић: Да побједимо у Данској како знамо и умијемо!

Немања Матић изјавио је да ће репрезентације Србије имати добре шансе да се пласира на Европско првенство у Француској ако победи Данску у Копенхагену.

Фудбал 12.06.2015 | 19:15
Матић: Да побједимо у Данској како знамо и умијемо!

Утакмица измедју Данске и Србије игра се у суботу, 13. јуна, од 20.45 сати у Копенхагену.

"Ако победимо у Копенхагену, имамо добре шансе да се пласирамо на првенство Европе у Француској. Биће нам јако тешко, али морамо да победимо, како знамо и умемо."

"Они су фаворити, а ми морамо да искористимо сваку шансу која нам се укаже. Морамо да будемо стрпљиви свих 90 минута у Данској, јер евидентно је да не мењају начин игре и кад имају резултатски минус", рекао је Матић за сајт ФСС.

Он се осврнуо на успех репрезентације Србије испод 20 година која је победом над Мадјарском (2:1) обезбедила пласман у четвртфинале Светског првенства на Новом Зеланду.

"Баш сам се обрадовао кад сам се пробудио и сазнао да смо победили Мадјарску. Видим по резултату да је било тешко, чуо сам касније и коментаре, сви једва чекамо следећу утакмицу. Пожелео сам им пред пут да се врате са медаљом, остајем при истој жељи и даље", додао је Матић.

Провтимац Челсија није желео никога да истиче у тиму селектора Вељка Пауновића.

"Најбитније је да науче да победјују и да нам помогну чим нам се придруже. Треба само да се има у виду да А репрезентација игра под много већим притиском, осетиће и они то, за коју годину. Имају заиста добрих играча и срећан сам кад видим да имамо будућност", рекао је Матић.

Очекивања пред утакмицу са Данском у Копенхагену изнео је и штопер Фрајбурга Стефан Митровић.

"Свесни смо обавезе с којом путујемо у Копенхаген, у доброј атмосфери припремамо се за то гостовање и надам се освајању три бода", рекао је Митровић.

Митровић је ставио тачку на дуел који је имао на тренингу са Александром Коларовим, који је у делу јавности предимензиониран.

"Подигла се заиста велика и непотребна тензија. После безазленог дуела, дошло је до конфликта, који је готово уобичајен на тренинзима у свакој екипи. Жао ми је само што није остао медју нама. Најважније је да после тог догадјаја имамо још бољи однос", рекао је Митровић.

Коментари / 0

Оставите коментар