Matić: Da pobjedimo u Danskoj kako znamo i umijemo!

Nemanja Matić izjavio je da će reprezentacije Srbije imati dobre šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj ako pobedi Dansku u Kopenhagenu.

Fudbal 12.06.2015 | 19:15
Matić: Da pobjedimo u Danskoj kako znamo i umijemo!

Utakmica izmedju Danske i Srbije igra se u subotu, 13. juna, od 20.45 sati u Kopenhagenu.

"Ako pobedimo u Kopenhagenu, imamo dobre šanse da se plasiramo na prvenstvo Evrope u Francuskoj. Biće nam jako teško, ali moramo da pobedimo, kako znamo i umemo."

"Oni su favoriti, a mi moramo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Moramo da budemo strpljivi svih 90 minuta u Danskoj, jer evidentno je da ne menjaju način igre i kad imaju rezultatski minus", rekao je Matić za sajt FSS.

On se osvrnuo na uspeh reprezentacije Srbije ispod 20 godina koja je pobedom nad Madjarskom (2:1) obezbedila plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

"Baš sam se obradovao kad sam se probudio i saznao da smo pobedili Madjarsku. Vidim po rezultatu da je bilo teško, čuo sam kasnije i komentare, svi jedva čekamo sledeću utakmicu. Poželeo sam im pred put da se vrate sa medaljom, ostajem pri istoj želji i dalje", dodao je Matić.

Provtimac Čelsija nije želeo nikoga da ističe u timu selektora Veljka Paunovića.

"Najbitnije je da nauče da pobedjuju i da nam pomognu čim nam se pridruže. Treba samo da se ima u vidu da A reprezentacija igra pod mnogo većim pritiskom, osetiće i oni to, za koju godinu. Imaju zaista dobrih igrača i srećan sam kad vidim da imamo budućnost", rekao je Matić.

Očekivanja pred utakmicu sa Danskom u Kopenhagenu izneo je i štoper Frajburga Stefan Mitrović.

"Svesni smo obaveze s kojom putujemo u Kopenhagen, u dobroj atmosferi pripremamo se za to gostovanje i nadam se osvajanju tri boda", rekao je Mitrović.

Mitrović je stavio tačku na duel koji je imao na treningu sa Aleksandrom Kolarovim, koji je u delu javnosti predimenzioniran.

"Podigla se zaista velika i nepotrebna tenzija. Posle bezazlenog duela, došlo je do konflikta, koji je gotovo uobičajen na treninzima u svakoj ekipi. Žao mi je samo što nije ostao medju nama. Najvažnije je da posle tog dogadjaja imamo još bolji odnos", rekao je Mitrović.

Komentari / 0

Ostavite komentar