Званично: Стив Мекларен - менаџер Њукасла!

Џон Карвер је био само привремено решење. Њукасл нашао менаџера - еx селектора Енглеске!

Фудбал 11.06.2015 | 21:15
Званично: Стив Мекларен - менаџер Њукасла!

У Њукаслу ни по коју цену не желе да се поново боре за опстанак и да у последњим колима спасавају "живу главу". Стога су пронашли решење за које верују да је дуговечније од претходног.

Челници "сврака" потписали су трогодишњи уговор са Стивом Меклареном (54), некадашњим селектором, бившим помоћником Алекса Фергусона, који је у тренерској каријери најдуже седео на клупи Мидлсброа (2001-2006).

Енглески менаџер недавно је остао без посла, када га је у мају отпустио Дерби Каунти, после две године сарадње. Претходно је радио и у репрезентацији своје земље (помоћник од 2004-06, селектор 2006-07), Твентеу (2008-10), Волфсбургу (2010-11), поново Твентеу (2012-13) и Квинс Парку (2013).

Занимљиво је да је Њукасл прошле сезоне два пута нудио Мекларену менаџерску позицију, а он је два пута изговорио: "Не". Прву шансу имао је у децембру, после растанка црно-белих и Алана Пардјуа, а други пут три кола пре турбулентне завршнице борбе за опстанак, у којој се тим са севера Енглесе спасао елиминације у нижи ранг.

Минулу сезону Њукасл је завршио на 15. позицији табеле, са четири бода више од Хала, који је испао у Чемпионшип. Меклареновом Дерби Каунтију недостајао је бод за пласман у бараж за Премијер лигу.

Сада је пун ентузијазма за нови посао.

"Одлучан сам да пружим навијачима тим на који ће моћи да буду поносни", поручио је нови менаџер "сврака". Његов претходник Џон Карвер предводио је екипу до само три победе у 20 лигашких кола.

Према информацијама Би-Би-Сија, кандидат за место менаџера Њукасла био је Патрик Вијера, играчка легенда Арсенала и Француске, а актуелни менаџер У-21 екипе Манчестер ситија.

Коментари / 0

Оставите коментар