Zvanično: Stiv Meklaren - menadžer Njukasla!

Džon Karver je bio samo privremeno rešenje. Njukasl našao menadžera - ex selektora Engleske!

Fudbal 11.06.2015 | 21:15
Zvanično: Stiv Meklaren - menadžer Njukasla!

U Njukaslu ni po koju cenu ne žele da se ponovo bore za opstanak i da u poslednjim kolima spasavaju "živu glavu". Stoga su pronašli rešenje za koje veruju da je dugovečnije od prethodnog.

Čelnici "svraka" potpisali su trogodišnji ugovor sa Stivom Meklarenom (54), nekadašnjim selektorom, bivšim pomoćnikom Aleksa Fergusona, koji je u trenerskoj karijeri najduže sedeo na klupi Midlsbroa (2001-2006).

Engleski menadžer nedavno je ostao bez posla, kada ga je u maju otpustio Derbi Kaunti, posle dve godine saradnje. Prethodno je radio i u reprezentaciji svoje zemlje (pomoćnik od 2004-06, selektor 2006-07), Tventeu (2008-10), Volfsburgu (2010-11), ponovo Tventeu (2012-13) i Kvins Parku (2013).

Zanimljivo je da je Njukasl prošle sezone dva puta nudio Meklarenu menadžersku poziciju, a on je dva puta izgovorio: "Ne". Prvu šansu imao je u decembru, posle rastanka crno-belih i Alana Pardjua, a drugi put tri kola pre turbulentne završnice borbe za opstanak, u kojoj se tim sa severa Englese spasao eliminacije u niži rang.

Minulu sezonu Njukasl je završio na 15. poziciji tabele, sa četiri boda više od Hala, koji je ispao u Čempionšip. Meklarenovom Derbi Kauntiju nedostajao je bod za plasman u baraž za Premijer ligu.

Sada je pun entuzijazma za novi posao.

"Odlučan sam da pružim navijačima tim na koji će moći da budu ponosni", poručio je novi menadžer "svraka". Njegov prethodnik Džon Karver predvodio je ekipu do samo tri pobede u 20 ligaških kola.

Prema informacijama Bi-Bi-Sija, kandidat za mesto menadžera Njukasla bio je Patrik Vijera, igračka legenda Arsenala i Francuske, a aktuelni menadžer U-21 ekipe Mančester sitija.

Komentari / 0

Ostavite komentar