Живковић је играч Валенсије! Вазура каже - НИЈЕ!

Уговор на пет година, Партизану само четвртина новца од трансфера, постоји могућност да доскорашњи крилни везиста црно-белих прву сезону проведе на позајмицу у Бенфики. Трагом прича да је Андрија Живковић продат Валенсији у Партизану кажу: "Није!!!".

Фудбал 10.06.2015 | 17:20
Живковић је играч Валенсије! Вазура каже - НИЈЕ!

Изгледа да је готово. Ако је веровати информацијама које су се током среде могле чути по београдским фудбалским круговима, Андрија Живковић је нови играч Валенсије! Клуб из Шпаније договорио је трансфер доскорашњег Партизановог крила које блиста на Првенству света за играче до 20 година, а комплетан посао требало би да се реализује по повратку српске селекције са Новог Зеланда.

Према истом извору, Слепи мишеви ће са омладинским репрезентативцем потписати уговор на пет година, уз напомену да постоји могућност да Андрија прву сезону проведе на позајмицу у Бенфики. Клуб са Местаље и званични првак Португалије су у одличним пословним односима, у последње време блиско срађују, једни другима купују или позајмљују играче и отуда се јавила идеја да би за прелазак на озбиљнији ниво фудбала било добро да се Живковић пролагоди у Лисабону, граду који последњих година важи за праву меку кад су српски фудбалери у питању (Немања Матић, Лазар Марковић, Љубомир Фејса, Стефан Митровић, Филип Ђуричић, Миралем Сулејмани).

Отуда не чуде информације које долазе управо из Португалије да ће од јесени Андрија Живковић играти за Бенфику, због чега су новинари неколико тамошњих медија у помоћ позвали Владимира Вермезовић, некадашњег тренера Партизана, који се у зиму 2013. ослемио да прекомандује тадашњег кадета у сениорски погон.
„Живковић је један од најталентованијих младих фудбалера у Србији, а има доста простора за напредак што би могло да доведе то тога да постане носилац игре репрезентације. Да би у томе успео потребно му је искуство. Неспорно је да би Андрија могао да достигне ниво до каквог је, рецимо, стигао Лазар Марковић. Само је потребно време. Доста тога зависи од прилагођавања на нову средину, али у једно не сумњајте - квалитетан је играч“, образложио је, између осталог, Владимир Вермезовић.

У неформалним разговорима Андрија је поручио како у нови клуб одлази да игра, а не да седи на клупи, али дилема хоће ли то бити Валенсија или Бенфика (мада су се, као најозбиљнији такмаци за његов потпис, помињали још Севиља, Сосиједад и Рома) није једина у реализацији једног од најзанимљивијих трансфера овог лета кад су у питању српски играчи. Наиме, велика је недоумица колико ће новца од овог посла инкасирати Партизан.

Ту долазимо до ситуације по којој се црно-бели у овом трансферу ништа не питају, јер су у августу прошле године 50 одсто економских права на трансфер талентованог везисте продали једном инвестиционом фонду (претпоставља се Пинија Захавија). Још 25 одсто права на уговор играча полаже његов отац, док клубу из Хумске 1 припада преостала четвртина уговора. И исто толико прихода од укупног обештећења.

Андрија Живковић је за две године у Партизановом дресу одиграо 65 утакмица, на којима је постигао 12 голова и уписао четири асистенције, али и догурао до сениорске репрезентације Србије, чији је најмлађи дебитант у историји.

Поједини медији објавили су данас информацију да Андрија Живковић одлази овог лета из Партизана и да ће каријеру наставити у Валенсији.

Према сазнањима Моззартспорта и сајта Гоал.цом, Живковић ће потписати петогодишњи уговор са Валенсијом (од раније је познато да Партизану припада само четвртина новца), а да би прву годину могао да проведе на позајмици у Бенфики.

Живковић игра одлично на Светском првенству за играче млађе од 20 година на Новом Зеланду и потпуно је скренуо пажњу на себе. Није ни чудо што га желе многи европски клубови.

Овим поводом позвали смо генералног директора Партизана Милоша Вазуру и он је кратко рекао ово:

"Није! Није продат нигде!".

Коментари / 0

Оставите коментар