Živković je igrač Valensije! Vazura kaže - NIJE!

Ugovor na pet godina, Partizanu samo četvrtina novca od transfera, postoji mogućnost da doskorašnji krilni vezista crno-belih prvu sezonu provede na pozajmicu u Benfiki. Tragom priča da je Andrija Živković prodat Valensiji u Partizanu kažu: "Nije!!!".

Fudbal 10.06.2015 | 17:20
Živković je igrač Valensije! Vazura kaže - NIJE!

Izgleda da je gotovo. Ako je verovati informacijama koje su se tokom srede mogle čuti po beogradskim fudbalskim krugovima, Andrija Živković je novi igrač Valensije! Klub iz Španije dogovorio je transfer doskorašnjeg Partizanovog krila koje blista na Prvenstvu sveta za igrače do 20 godina, a kompletan posao trebalo bi da se realizuje po povratku srpske selekcije sa Novog Zelanda.

Prema istom izvoru, Slepi miševi će sa omladinskim reprezentativcem potpisati ugovor na pet godina, uz napomenu da postoji mogućnost da Andrija prvu sezonu provede na pozajmicu u Benfiki. Klub sa Mestalje i zvanični prvak Portugalije su u odličnim poslovnim odnosima, u poslednje vreme blisko srađuju, jedni drugima kupuju ili pozajmljuju igrače i otuda se javila ideja da bi za prelazak na ozbiljniji nivo fudbala bilo dobro da se Živković prolagodi u Lisabonu, gradu koji poslednjih godina važi za pravu meku kad su srpski fudbaleri u pitanju (Nemanja Matić, Lazar Marković, Ljubomir Fejsa, Stefan Mitrović, Filip Đuričić, Miralem Sulejmani).

Otuda ne čude informacije koje dolaze upravo iz Portugalije da će od jeseni Andrija Živković igrati za Benfiku, zbog čega su novinari nekoliko tamošnjih medija u pomoć pozvali Vladimira Vermezović, nekadašnjeg trenera Partizana, koji se u zimu 2013. oslemio da prekomanduje tadašnjeg kadeta u seniorski pogon.
„Živković je jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera u Srbiji, a ima dosta prostora za napredak što bi moglo da dovede to toga da postane nosilac igre reprezentacije. Da bi u tome uspeo potrebno mu je iskustvo. Nesporno je da bi Andrija mogao da dostigne nivo do kakvog je, recimo, stigao Lazar Marković. Samo je potrebno vreme. Dosta toga zavisi od prilagođavanja na novu sredinu, ali u jedno ne sumnjajte - kvalitetan je igrač“, obrazložio je, između ostalog, Vladimir Vermezović.

U neformalnim razgovorima Andrija je poručio kako u novi klub odlazi da igra, a ne da sedi na klupi, ali dilema hoće li to biti Valensija ili Benfika (mada su se, kao najozbiljniji takmaci za njegov potpis, pominjali još Sevilja, Sosijedad i Roma) nije jedina u realizaciji jednog od najzanimljivijih transfera ovog leta kad su u pitanju srpski igrači. Naime, velika je nedoumica koliko će novca od ovog posla inkasirati Partizan.

Tu dolazimo do situacije po kojoj se crno-beli u ovom transferu ništa ne pitaju, jer su u avgustu prošle godine 50 odsto ekonomskih prava na transfer talentovanog veziste prodali jednom investicionom fondu (pretpostavlja se Pinija Zahavija). Još 25 odsto prava na ugovor igrača polaže njegov otac, dok klubu iz Humske 1 pripada preostala četvrtina ugovora. I isto toliko prihoda od ukupnog obeštećenja.

Andrija Živković je za dve godine u Partizanovom dresu odigrao 65 utakmica, na kojima je postigao 12 golova i upisao četiri asistencije, ali i dogurao do seniorske reprezentacije Srbije, čiji je najmlađi debitant u istoriji.

Pojedini mediji objavili su danas informaciju da Andrija Živković odlazi ovog leta iz Partizana i da će karijeru nastaviti u Valensiji.

Prema saznanjima Mozzartsporta i sajta Goal.com, Živković će potpisati petogodišnji ugovor sa Valensijom (od ranije je poznato da Partizanu pripada samo četvrtina novca), a da bi prvu godinu mogao da provede na pozajmici u Benfiki.

Živković igra odlično na Svetskom prvenstvu za igrače mlađe od 20 godina na Novom Zelandu i potpuno je skrenuo pažnju na sebe. Nije ni čudo što ga žele mnogi evropski klubovi.

Ovim povodom pozvali smo generalnog direktora Partizana Miloša Vazuru i on je kratko rekao ovo:

"Nije! Nije prodat nigde!".

Komentari / 0

Ostavite komentar