Анализа: Откуд ''Орлићи'' у 1/4-финалу? Крива је тотална офанзива!

Систем и филозофију игре коју форсира Вељко Пауновић могли да примене и у неким другим селекцијама, а посебно сениорској где је однос игре и квалитета играча већ годинама дијаметрално супротан.

Фудбал 12.06.2015 | 00:00
Анализа: Откуд ''Орлићи'' у 1/4-финалу? Крива је тотална офанзива!

Српска репрезентација и тотална офанзива једноставно никада нису ишли заједно. Заправо све до Светског првенства за омладинце на Новом Зеланду, где су изабраници Вељка Пауновића приказали игру несвакидашњу овим нашим просторима, бар не у новијој историји. Слобоно можемо рећи да је тај нападачки приступ игри управо био и кључ досадашњег успеха Орлића на Мундијалиту, који је награђен и данашњим пласманом у четвртфинале.

Пауновићев тим у досадашња четири меча на Светском првенству упутио је укупно 66 шутева ка голу ривала или 16,5 по мечу, на чему би и многи европски гиганти могли да му позавиде. Да је и реализација била на највишем нивоу пут до пласмана међу осам најбољих селекција на планети би био далеко лакши, али се и овако нема шта замерити.

Занимљиво, Орлићи су најмање шутева (14) упутили против Мексика, у утакмици која је практично решена већ у првих 45 минута, док их је највише било против Малија - чак 19.

С обзиром да је турнир ушао у саму завршницу, сада ће далеко важније бити те шутеве претворити у сигурне голове, чак и ако их буде драстично мање. У сваком случају Орлићи су показали да игра српског националног тима и те како може да буде лепа и за око, па би систем и филозофију игре коју форсира Вељко Пауновић могли да примене и у неким другим селекцијама, а посебно сениорској где је однос игре и квалитета играча већ годинама дијаметрално супротан.

ДОСАДАШЊИ УЧИНАК ОРЛИЋА:

Уругвај - 15 шутева (пет у оквир гола) - резултат 0:1
Мали - 19 шутева (три у оквир гола) - резултат 2:0
Мексико - 14 шутева (четири у оквир) - резултат 2:0
Мађарска - 18 шутева (шест у оквир гола) - резултат 2:1

Коментари / 0

Оставите коментар