Analiza: Otkud ''Orlići'' u 1/4-finalu? Kriva je totalna ofanziva!

Sistem i filozofiju igre koju forsira Veljko Paunović mogli da primene i u nekim drugim selekcijama, a posebno seniorskoj gde je odnos igre i kvaliteta igrača već godinama dijametralno suprotan.

Fudbal 12.06.2015 | 00:00
Analiza: Otkud ''Orlići'' u 1/4-finalu? Kriva je totalna ofanziva!

Srpska reprezentacija i totalna ofanziva jednostavno nikada nisu išli zajedno. Zapravo sve do Svetskog prvenstva za omladince na Novom Zelandu, gde su izabranici Veljka Paunovića prikazali igru nesvakidašnju ovim našim prostorima, bar ne u novijoj istoriji. Slobono možemo reći da je taj napadački pristup igri upravo bio i ključ dosadašnjeg uspeha Orlića na Mundijalitu, koji je nagrađen i današnjim plasmanom u četvrtfinale.

Paunovićev tim u dosadašnja četiri meča na Svetskom prvenstvu uputio je ukupno 66 šuteva ka golu rivala ili 16,5 po meču, na čemu bi i mnogi evropski giganti mogli da mu pozavide. Da je i realizacija bila na najvišem nivou put do plasmana među osam najboljih selekcija na planeti bi bio daleko lakši, ali se i ovako nema šta zameriti.

Zanimljivo, Orlići su najmanje šuteva (14) uputili protiv Meksika, u utakmici koja je praktično rešena već u prvih 45 minuta, dok ih je najviše bilo protiv Malija - čak 19.

S obzirom da je turnir ušao u samu završnicu, sada će daleko važnije biti te šuteve pretvoriti u sigurne golove, čak i ako ih bude drastično manje. U svakom slučaju Orlići su pokazali da igra srpskog nacionalnog tima i te kako može da bude lepa i za oko, pa bi sistem i filozofiju igre koju forsira Veljko Paunović mogli da primene i u nekim drugim selekcijama, a posebno seniorskoj gde je odnos igre i kvaliteta igrača već godinama dijametralno suprotan.

DOSADAŠNJI UČINAK ORLIĆA:

Urugvaj - 15 šuteva (pet u okvir gola) - rezultat 0:1
Mali - 19 šuteva (tri u okvir gola) - rezultat 2:0
Meksiko - 14 šuteva (četiri u okvir) - rezultat 2:0
Mađarska - 18 šuteva (šest u okvir gola) - rezultat 2:1

Komentari / 0

Ostavite komentar