Видео - СП за даме: Пао рекорд Свјетског првенства!

А срушла га је жена којој су говорили „ниси ти за фудбал“! Бразил има разлога за радост...

Фудбал 11.06.2015 | 16:20
Видео - СП за даме: Пао рекорд Свјетског првенства!

Предвођен Карлосом Дунгом спрема се Бразил да вида ране са минулог Мундијала и макар мало обрадује навијаче успехом на предстојећем Копа Америка, а у предвечерје турнира у Чилеу јавност у највећој јужноамеричкој држави скоро једнаком жестином прича о - женској репрезентацији.

С разлогом, јер је њихова најбоља играчица, чувена Марта у ноћи између уторка и среде оборила рекорд Светских првенстава. На утакмици првог кола турнира у Канади, против Јужне Кореје (2:0), она је из једанаестерца постигла 15. гол на завршним турнирима Мундијала и тако престигла Немицу Бригит Принц, која се зауставила на 14 погодака.

Марти је ово четврти Мундијал, а посебно интересантно делује податак да је тих 15 голова дала на укупно 15 утакмица, што чини просек од једног поготка по мечу. А каква је фудбалерка најбоље сведочи чињеница да је у дресу репрезентације Бразила постига 92 гола на 93 утакмице.

„Као тинејџерку људи су ме критиковали. Говорили су ми: „није ово спорт за тебе, иди ради нешто друго што више приличи женама“. Честио сам слушала такве приче у мојој околчини и није ми било лако да нађем саиграчице за женски фудбал. Чак сам мислика да никад нећу наћи довољно девојака с којима ћу моћи да играм, но, хвала Богу, нисам одустајала“, присетила се Марта, која има 29 година, тренутно је члан шведског Росенгарда, а пет пута јеосвајала Златну лопту намењењу најбољој фудбалерки света у избору ФИФА.

Коментари / 0

Оставите коментар