Video - SP za dame: Pao rekord Svjetskog prvenstva!

A srušla ga je žena kojoj su govorili „nisi ti za fudbal“! Brazil ima razloga za radost...

Fudbal 11.06.2015 | 16:20
Video - SP za dame: Pao rekord Svjetskog prvenstva!

Predvođen Karlosom Dungom sprema se Brazil da vida rane sa minulog Mundijala i makar malo obraduje navijače uspehom na predstojećem Kopa Amerika, a u predvečerje turnira u Čileu javnost u najvećoj južnoameričkoj državi skoro jednakom žestinom priča o - ženskoj reprezentaciji.

S razlogom, jer je njihova najbolja igračica, čuvena Marta u noći između utorka i srede oborila rekord Svetskih prvenstava. Na utakmici prvog kola turnira u Kanadi, protiv Južne Koreje (2:0), ona je iz jedanaesterca postigla 15. gol na završnim turnirima Mundijala i tako prestigla Nemicu Brigit Princ, koja se zaustavila na 14 pogodaka.

Marti je ovo četvrti Mundijal, a posebno interesantno deluje podatak da je tih 15 golova dala na ukupno 15 utakmica, što čini prosek od jednog pogotka po meču. A kakva je fudbalerka najbolje svedoči činjenica da je u dresu reprezentacije Brazila postiga 92 gola na 93 utakmice.

„Kao tinejdžerku ljudi su me kritikovali. Govorili su mi: „nije ovo sport za tebe, idi radi nešto drugo što više priliči ženama“. Čestio sam slušala takve priče u mojoj okolčini i nije mi bilo lako da nađem saigračice za ženski fudbal. Čak sam mislika da nikad neću naći dovoljno devojaka s kojima ću moći da igram, no, hvala Bogu, nisam odustajala“, prisetila se Marta, koja ima 29 godina, trenutno je član švedskog Rosengarda, a pet puta jeosvajala Zlatnu loptu namenjenju najboljoj fudbalerki sveta u izboru FIFA.

Komentari / 0

Ostavite komentar