Прелазни рок у Звезди...

Рајковића хоће Лион, данас потписују двојица, Крунић ближе Италији, Оњило неће да иде...Како се ближи почетак припрема и прозивка Грофа Божовића тако се кристалише и ситуација што се тиче долазака и одлазака.

Фудбал 11.06.2015 | 16:00
Прелазни рок у Звезди...

Контуре тима Црвене звезде за наредну сезону се полако назиру. Што је ближа прозивка код Миодрага Грофа Божовића, то је јаснија и ситуација око долазака и одлазака са Маракане. Звездан Терзић као први оперативац води главну реч у прелазном року и у наредних неколико дана би требало да буде реализована највећа продаја, али и неколико нових аквизиција на Маракани.

Извесно је да ће Црвена звезда остати без најбољег појединца и капитена Предрага Рајковића који тренутно блиста са омладинском репрезентацијом на Мундијалиту. Још од ЕП у Литванији када је са Орлићима освојио европску круну, Рајковић је уписан у тефтере европских скаута, али је тада донео одлуку да је рано за Европу и из Јагодине се преселио у Црвену звезду.

После две сезоне на Маракани од којих је само у једној био стандардан, Рајковић је још више подигао себи цену на тржишту и биће капитална продаја Црвене звезде овог лета. Још одраније је познат интерес Брижа за њега. Белгијанци чекају продају Метјуа Рајана у Енглеску и спремни су да издвоје између 1.300.000 и 1.500.000 евра за Рајковића као замену. Али Журнал открива да се сада у трку укључио и француски Лион.

Великан са Жерлана познат по феноменалном скаутингу је снимио Рајковића и покушаће да га претоме Брижу. Поготово јер стандардни голман Ентони Лопес има понуде из Премијер лиге. Лион је платежно моћнији од Белгијанаца и неће му бити проблем да издвоји 1.500.000 до 2.000.000 евра за једног од најталентованијих голмана Европе. Звезди од обештећење не иде цео приход, с обзиром да Јагодини по првобитном договору припада 30 одсто суме од продаје Рајковића.

И док се спрема Рајковићева продаја , клуб са стадиона Рајко Митић се бави и доласцима играча. Већ колико данас су могући потписи Милана Родића из Зенита и Александра Катаија који жели да продужи боравак на Маракани пошто му је истекла позајмица из Олимпијакоса, преносе Новости.

Око Родићеве позајмице из Зенита је практично све договорено и он ће појачати конкуренцију на позицији левог бека где је у минулој полусезони био стандардан неубедљиви Душан Анђелковић. Што се Катаија тиче, он је пред раскидом уговора са Олимпијакосом на сопствени захтев како би добио чисте папире и потписао за Звезду као слободан играч.

За разлику од њих двојице, Раде Крунић је све даље од Маракане. Везиста чачанског Борца је опет играо игру и преговарао на више страна, а италијански медији преносе да је веома близу селидбе у Емполи. Звезди истиче време да убеди Крунића и вероватно ће опет извисити за његово довођење као и зимус.

На крају, Звезди остаје да реши и ситуацију за Ифеанијем Оњилом који се вратио после сјајне сезоне на позајмици у кипарском Ермису. Иако је истицао да би волео да се избори за шансу, изгледа да у клубу тако не резонују. Желе да га продају и извуку део уложеног новца у њега с обзиром да је Звезда платила Јавору за Оњила око 350.000 евра пре две године када су се Драган Џајић и Славиша Кокеза заљубили у квалитете овог Нигеријца.

Оњило је понуђен једном кинеском друголигашу, али је тражио превисоку плату и трансфер је пропао. Ипак, Звезда се и даља нада да ће наплатити добре игре Нигеријца током прошле сезоне на Кипру.

Коментари / 0

Оставите коментар