Prelazni rok u Zvezdi...

Rajkovića hoće Lion, danas potpisuju dvojica, Krunić bliže Italiji, Onjilo neće da ide...Kako se bliži početak priprema i prozivka Grofa Božovića tako se kristališe i situacija što se tiče dolazaka i odlazaka.

Fudbal 11.06.2015 | 16:00
Prelazni rok u Zvezdi...

Konture tima Crvene zvezde za narednu sezonu se polako naziru. Što je bliža prozivka kod Miodraga Grofa Božovića, to je jasnija i situacija oko dolazaka i odlazaka sa Marakane. Zvezdan Terzić kao prvi operativac vodi glavnu reč u prelaznom roku i u narednih nekoliko dana bi trebalo da bude realizovana najveća prodaja, ali i nekoliko novih akvizicija na Marakani.

Izvesno je da će Crvena zvezda ostati bez najboljeg pojedinca i kapitena Predraga Rajkovića koji trenutno blista sa omladinskom reprezentacijom na Mundijalitu. Još od EP u Litvaniji kada je sa Orlićima osvojio evropsku krunu, Rajković je upisan u teftere evropskih skauta, ali je tada doneo odluku da je rano za Evropu i iz Jagodine se preselio u Crvenu zvezdu.

Posle dve sezone na Marakani od kojih je samo u jednoj bio standardan, Rajković je još više podigao sebi cenu na tržištu i biće kapitalna prodaja Crvene zvezde ovog leta. Još odranije je poznat interes Briža za njega. Belgijanci čekaju prodaju Metjua Rajana u Englesku i spremni su da izdvoje između 1.300.000 i 1.500.000 evra za Rajkovića kao zamenu. Ali Žurnal otkriva da se sada u trku uključio i francuski Lion.

Velikan sa Žerlana poznat po fenomenalnom skautingu je snimio Rajkovića i pokušaće da ga pretome Brižu. Pogotovo jer standardni golman Entoni Lopes ima ponude iz Premijer lige. Lion je platežno moćniji od Belgijanaca i neće mu biti problem da izdvoji 1.500.000 do 2.000.000 evra za jednog od najtalentovanijih golmana Evrope. Zvezdi od obeštećenje ne ide ceo prihod, s obzirom da Jagodini po prvobitnom dogovoru pripada 30 odsto sume od prodaje Rajkovića.

I dok se sprema Rajkovićeva prodaja , klub sa stadiona Rajko Mitić se bavi i dolascima igrača. Već koliko danas su mogući potpisi Milana Rodića iz Zenita i Aleksandra Kataija koji želi da produži boravak na Marakani pošto mu je istekla pozajmica iz Olimpijakosa, prenose Novosti.

Oko Rodićeve pozajmice iz Zenita je praktično sve dogovoreno i on će pojačati konkurenciju na poziciji levog beka gde je u minuloj polusezoni bio standardan neubedljivi Dušan Anđelković. Što se Kataija tiče, on je pred raskidom ugovora sa Olimpijakosom na sopstveni zahtev kako bi dobio čiste papire i potpisao za Zvezdu kao slobodan igrač.

Za razliku od njih dvojice, Rade Krunić je sve dalje od Marakane. Vezista čačanskog Borca je opet igrao igru i pregovarao na više strana, a italijanski mediji prenose da je veoma blizu selidbe u Empoli. Zvezdi ističe vreme da ubedi Krunića i verovatno će opet izvisiti za njegovo dovođenje kao i zimus.

Na kraju, Zvezdi ostaje da reši i situaciju za Ifeanijem Onjilom koji se vratio posle sjajne sezone na pozajmici u kiparskom Ermisu. Iako je isticao da bi voleo da se izbori za šansu, izgleda da u klubu tako ne rezonuju. Žele da ga prodaju i izvuku deo uloženog novca u njega s obzirom da je Zvezda platila Javoru za Onjila oko 350.000 evra pre dve godine kada su se Dragan Džajić i Slaviša Kokeza zaljubili u kvalitete ovog Nigerijca.

Onjilo je ponuđen jednom kineskom drugoligašu, ali je tražio previsoku platu i transfer je propao. Ipak, Zvezda se i dalja nada da će naplatiti dobre igre Nigerijca tokom prošle sezone na Kipru.

Komentari / 0

Ostavite komentar