Видео сјећања: Овако је било и прије 28 година у Чилеу...!

А тада смо постали шампиони света...Изабраници Вељка Пауновића очигледно имају шампионски ген, попут славних претходника из Чилеа.

Фудбал 10.06.2015 | 17:00
Видео сјећања: Овако је било и прије 28 година у Чилеу...!

Сјајне игре изабраника Вељка Пауновића на Мундијалиту на Новом Зеланду не могу да нас не сете на оно што је једна од најбољих генерација југословенских фудбалера направила у Чилеу пре 28 година, поготово након данашњег тријумфа над Мађарима. Тада су Просинечки, Шукер, Бобан, Мијатовић и друштво покорили свет, а на путу до трона у првој елиминационој рунди избацили су Бразил.

Не можемо рећи да је та утакмица од пре скоро три деценије била слична овој, али да има доста тога заједничког - свакако да има. Југославија је играла боље, а Бразилци су у 44. минуту повели са 1:0.

Сећате се?

Није у тим тренуцима било нимало лако Палвима, баш као ни Орлићима након што је Мерво погодио у 57. минуту за Мађарску, и све је мирисало на елиминацију. Ипак, да Јозићеви момци имају шампионски ген показало се већ на старту другог дела. Био је 52. минут када је Пеђа Мијатовић после центаршута из угла погодио за 1:1. Његов први гол у каријери главом...

Све до 89. минута Бразил је одлевао, да би Роберт Просинечки у последњим тренцима најлепшим поготком на шампионату, испоставиће се касније, одвео наше момке у полуфинале. Био је то фантастичан гол из слободног ударца, какве ће Роби касније у дресу Црвене звезде више пута репризирати. Преокрет у режији Плавих дечака који је најавио нешто велико био је комплетиран.

После ће уследити полуфинале са Источном Немачком и на крају финале са "правим" Немцима које смо решили у своју корист после извођења пенала. Занимљиво је да би поново могао да нам се догоди сусрет са Панцерима, али овога пута вероватно у полуфиналу. Ту су поново и Бразилци, 28 година касније. Реванш би могао да буде заказан тек у великом финалу. Какав би то сценарио био...

Коментари / 0

Оставите коментар