Прелазни рок у Њемачкој...

Борусија доводи штопера Челсија, голман Дортмунда у Кајзеру, а Херта спрема бомбу у нападу! Хановер почео преговоре са Шалеком за Сама, а Галатасарај нуди плату од 3.000.000 евра Карлосу Замбрану.

Фудбал 12.06.2015 | 10:00
Прелазни рок у Њемачкој...

Прво Гонзало Кастро, онда Јулијан Вајгл. После фудбалера Бајера из Леверкузена, Борусија из Дортмунда је завршила још један трансфер у летњем прелазном року. На Вестфален је стигао досадашњи првотимац Минхена 1860, који такође игра у везном реду и тренутно се налази са репрезентацијом Немачке на Првенству света за играче до 20 година на Новом Зеланду.

У складу са најавама, Вајгл је потписао уговор до јуна 2019, а према речима спортског директора Михаела Цорка реч је о играчу великог потенцијала који ће појачати конкуренцију на средини терена. Коштао је 2.500.000 евра, што је најскупљи трансфер у историји Миннеха 1860.

Борусија је истовремено пристала да прода трећег голмана Златана Аломеровића Кајзерслаутерну. Како у конкуренцији Романа Вајденфелера и Мишела Лангерака није добијао шансе у првом тиму (али је бранио 96 пута за резервну екипу), Аломеровић је одлучио да потражи нови изазов и чека се само да прође лекарске прегледе како би озваничио сарадњу са клубом који је минуле сезоне пропустио прилику да се врати у Бундеслигху.

Према информацијама Билда, Борусија, али она из Менхенгладбаха, могла би да добије велико појачање из Челсија. Реч је о Андреасу Кристенсену који би требало да стигне на Борусија парк на једногодишњу позајмицу. Менаџер Плаваца Жозе Мурињо је упалио зелено светло, јер на штоперској позицији има довољан избор играча, а младом репрезентативцу Данске су потребни минути, а не седење на клупи. Главни заговорник ове идеје је спортски директор Борусије Макс Ебрел, који је прошле године довео на позјамицу Торгана Азара и на бази добрих пословних односа са прваком Енглеске утаначио је још један посао.

Рупу насталу одласком Гонзала Кастра у Борусију из Дортмунда руководиоци Бајера из Леверкузена покушаће да попуне довођењем Данијела Дидавија. Реч је централном везном Штутгарта, који има наглашене офанзивне карактеристике и на Бај арени га виде као иделаног наследника Симона Ролфса, који је отишао у пензију.

Што се тиче осталих дешавања у прелазном року на тлу Немачке, Сидни Сам, који је минуле сезоне засветлуцао у дресу Шалкеа - а онда заједно са Кевином Принсом Боатенгом стављен на трансфер листу - привукао је пажњу челника Хановера, који ће, ако желе да га ангажују, морати да плате Рударима 3.000.000 евра.

Промене се спремају и у Херти. Скоро невероватне. Клуб из Берлина није задовољан ангажманом Саломона Калуа и планира да га прода овог лета (очекивано), а од добијеног новца, наравно, уз доплатум, планира велики ангажман у лику Марија Гомеза. Бивши репрезентативац Немачке тренутно је члан Фјорентине, за коју је везан уговором до лета 2017, међутим, Билд и Кикер, као и Газета дело спорт, нагласили су да постоји реална могућност да се врати у Бундеслигу и да ће преговори између Херте и Виоле почети ове седмице.

После три године Карлос Замбрано би могао да напусти Ајнтрахт. Перуанцу је истекао уговор са клубом из Франкфурта, у плану је продужетак сарадње, али се у причу умешао Галатасарај, који штоперу нуди 3.000.000 евра по сезони. Тешко је то одбити?

Коментари / 0

Оставите коментар