Prelazni rok u Njemačkoj...

Borusija dovodi štopera Čelsija, golman Dortmunda u Kajzeru, a Herta sprema bombu u napadu! Hanover počeo pregovore sa Šalekom za Sama, a Galatasaraj nudi platu od 3.000.000 evra Karlosu Zambranu.

Fudbal 12.06.2015 | 10:00
Prelazni rok u Njemačkoj...

Prvo Gonzalo Kastro, onda Julijan Vajgl. Posle fudbalera Bajera iz Leverkuzena, Borusija iz Dortmunda je završila još jedan transfer u letnjem prelaznom roku. Na Vestfalen je stigao dosadašnji prvotimac Minhena 1860, koji takođe igra u veznom redu i trenutno se nalazi sa reprezentacijom Nemačke na Prvenstvu sveta za igrače do 20 godina na Novom Zelandu.

U skladu sa najavama, Vajgl je potpisao ugovor do juna 2019, a prema rečima sportskog direktora Mihaela Corka reč je o igraču velikog potencijala koji će pojačati konkurenciju na sredini terena. Koštao je 2.500.000 evra, što je najskuplji transfer u istoriji Minneha 1860.

Borusija je istovremeno pristala da proda trećeg golmana Zlatana Alomerovića Kajzerslauternu. Kako u konkurenciji Romana Vajdenfelera i Mišela Langeraka nije dobijao šanse u prvom timu (ali je branio 96 puta za rezervnu ekipu), Alomerović je odlučio da potraži novi izazov i čeka se samo da prođe lekarske preglede kako bi ozvaničio saradnju sa klubom koji je minule sezone propustio priliku da se vrati u Bundeslighu.

Prema informacijama Bilda, Borusija, ali ona iz Menhengladbaha, mogla bi da dobije veliko pojačanje iz Čelsija. Reč je o Andreasu Kristensenu koji bi trebalo da stigne na Borusija park na jednogodišnju pozajmicu. Menadžer Plavaca Žoze Murinjo je upalio zeleno svetlo, jer na štoperskoj poziciji ima dovoljan izbor igrača, a mladom reprezentativcu Danske su potrebni minuti, a ne sedenje na klupi. Glavni zagovornik ove ideje je sportski direktor Borusije Maks Ebrel, koji je prošle godine doveo na pozjamicu Torgana Azara i na bazi dobrih poslovnih odnosa sa prvakom Engleske utanačio je još jedan posao.

Rupu nastalu odlaskom Gonzala Kastra u Borusiju iz Dortmunda rukovodioci Bajera iz Leverkuzena pokušaće da popune dovođenjem Danijela Didavija. Reč je centralnom veznom Štutgarta, koji ima naglašene ofanzivne karakteristike i na Baj areni ga vide kao idelanog naslednika Simona Rolfsa, koji je otišao u penziju.

Što se tiče ostalih dešavanja u prelaznom roku na tlu Nemačke, Sidni Sam, koji je minule sezone zasvetlucao u dresu Šalkea - a onda zajedno sa Kevinom Prinsom Boatengom stavljen na transfer listu - privukao je pažnju čelnika Hanovera, koji će, ako žele da ga angažuju, morati da plate Rudarima 3.000.000 evra.

Promene se spremaju i u Herti. Skoro neverovatne. Klub iz Berlina nije zadovoljan angažmanom Salomona Kalua i planira da ga proda ovog leta (očekivano), a od dobijenog novca, naravno, uz doplatum, planira veliki angažman u liku Marija Gomeza. Bivši reprezentativac Nemačke trenutno je član Fjorentine, za koju je vezan ugovorom do leta 2017, međutim, Bild i Kiker, kao i Gazeta delo sport, naglasili su da postoji realna mogućnost da se vrati u Bundesligu i da će pregovori između Herte i Viole početi ove sedmice.

Posle tri godine Karlos Zambrano bi mogao da napusti Ajntraht. Peruancu je istekao ugovor sa klubom iz Frankfurta, u planu je produžetak saradnje, ali se u priču umešao Galatasaraj, koji štoperu nudi 3.000.000 evra po sezoni. Teško je to odbiti?

Komentari / 0

Ostavite komentar