Вучић грађанима обећао мањи порез ако љетују у Србији

Премијер Србије Александар Вучић најавио је да ће грађани Србије који буду летовали у земљи моћи да рачунају на пореске олакшице, а једна од идеја је и да они који одмор проведу у нашој земљи добију ваучере са износима за које ће им бити умањен неки од пореза које су у обавези да плаћају.

Србија 10.06.2015 | 15:01
Вучић грађанима обећао мањи порез ако љетују у Србији

"Спремамо конкретне предлоге на основу искустава других земаља. Идеја је да грађани који проведу одмор у нашој земљи добију ваучере са износима за које ће им бити умањен неки од пореза које су у обавези да плаћају. Грађани би само приложили фискалне рачуне из објеката у Србији у којима су провели одмор", рекао је Вучић за "Блиц".

Премијер је најавио и да ће у петак "лично, на улици", започети кампању владе "Моја Србија", у оквиру које ће грађанима бити подељени проспекти о туристичким дестинацијама у Србији, како би се заинтересовали да део свог одмора проведу у отаџбини.

"Неке од њих су лепше од било које дестинације у осталим европским државама. Није идеја да некоме ускратимо слободу да летује у иностранству, већ да укажемо на чињеницу да и ми имамо прелепу земљу, чега често нисмо свесни", рекао је Вучић.

Према незваничним проценама, како наводи тај лист, наши туристи годишње у иностранству потроше око 1,2 милијарде евра.

"Замислите да само 10 одсто те суме потрошимо у Србији. То је 100 милиона евра. То је огроман подстицај за наше угоститељство, али и за целу економију и финансије државе”, закључио је Вучић.

Извор: Блиц

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ју

10.06.2015 13:06

Парола или реклама: Летујте у Лакташе и живећете супер !!! П.С.Сматрам да је предлог Вучића добар .

ОДГОВОРИТЕ
Name

бест

10.06.2015 13:36

Зна ли овај да становник РС може живјети када све режије поплаћа са платом петнаестак дана, док пензионер који и не може и нема чиме да било шта плати може изгурати пет дана са пензијом, на љетовање ићи то је луксуз код нас са малим платама и мизерним пензијама које су такве деценију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоли

10.06.2015 14:35

Савјетник тони блер !!! Бљак....бљак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма ја па ја

10.06.2015 20:33

А ста је за оне који не могу ни у својој земљи на љетни одмор? Због лосег финацојдког стања многи це остати у својим домовима.Ја цу на село у зелено море тј. повртларством се бавити.

Name

поглед са стране

10.06.2015 14:39

Направи им море вучко. бееоградјаани не летују без море

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

10.06.2015 19:54

Воле Срби отици у устасију па макар се крили тамо,а Турска је посебна прица Срби су спремни продати Цасни крст само да се оде код Ердогана.

ОДГОВОРИТЕ