Vučić građanima obećao manji porez ako ljetuju u Srbiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će građani Srbije koji budu letovali u zemlji moći da računaju na poreske olakšice, a jedna od ideja je i da oni koji odmor provedu u našoj zemlji dobiju vaučere sa iznosima za koje će im biti umanjen neki od poreza koje su u obavezi da plaćaju.

Srbija 10.06.2015 | 15:01
Vučić građanima obećao manji porez ako ljetuju u Srbiji

"Spremamo konkretne predloge na osnovu iskustava drugih zemalja. Ideja je da građani koji provedu odmor u našoj zemlji dobiju vaučere sa iznosima za koje će im biti umanjen neki od poreza koje su u obavezi da plaćaju. Građani bi samo priložili fiskalne račune iz objekata u Srbiji u kojima su proveli odmor", rekao je Vučić za "Blic".

Premijer je najavio i da će u petak "lično, na ulici", započeti kampanju vlade "Moja Srbija", u okviru koje će građanima biti podeljeni prospekti o turističkim destinacijama u Srbiji, kako bi se zainteresovali da deo svog odmora provedu u otadžbini.

"Neke od njih su lepše od bilo koje destinacije u ostalim evropskim državama. Nije ideja da nekome uskratimo slobodu da letuje u inostranstvu, već da ukažemo na činjenicu da i mi imamo prelepu zemlju, čega često nismo svesni", rekao je Vučić.

Prema nezvaničnim procenama, kako navodi taj list, naši turisti godišnje u inostranstvu potroše oko 1,2 milijarde evra.

"Zamislite da samo 10 odsto te sume potrošimo u Srbiji. To je 100 miliona evra. To je ogroman podsticaj za naše ugostiteljstvo, ali i za celu ekonomiju i finansije države”, zaključio je Vučić.

Izvor: Blic

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ju

10.06.2015 13:06

Parola ili reklama: Letujte u Laktaše i živećete super !!! P.S.Smatram da je predlog Vučića dobar .

ODGOVORITE
Name

best

10.06.2015 13:36

Zna li ovaj da stanovnik RS može živjeti kada sve režije poplaća sa platom petnaestak dana, dok penzioner koji i ne može i nema čime da bilo šta plati može izgurati pet dana sa penzijom, na ljetovanje ići to je luksuz kod nas sa malim platama i mizernim penzijama koje su takve deceniju.

ODGOVORITE
Name

loli

10.06.2015 14:35

Savjetnik toni bler !!! Bljak....bljak.

ODGOVORITE
Name

ma ja pa ja

10.06.2015 20:33

A sta je za one koji ne mogu ni u svojoj zemlji na ljetni odmor? Zbog loseg finacojdkog stanja mnogi ce ostati u svojim domovima.Ja cu na selo u zeleno more tj. povrtlarstvom se baviti.

Name

pogled sa strane

10.06.2015 14:39

Napravi im more vučko. beeogradjaani ne letuju bez more

ODGOVORITE
Name

Md

10.06.2015 19:54

Vole Srbi otici u ustasiju pa makar se krili tamo,a Turska je posebna prica Srbi su spremni prodati Casni krst samo da se ode kod Erdogana.

ODGOVORITE