Математичар ријешио енигму о авиону?

Професор математике тврди да је решио делове мистерије несталог авиона "Мелезија ерлајнс" на лету МХ370 за којим се безуспешно трага више од годину дана.

Свијет 10.06.2015 | 14:55
Математичар ријешио енигму о авиону?

Теоретичари завере понудили су до сада бројне сценарије, међу којима је и онај да су авион са 239 путника и чланова посаде на путу из Куала Лумпура ка Пекингу отели ванземаљци, али реалност је мало другачија, поручује математичар др Гунг Чен са тексашког Универзитета А&М.

Он је помоћу рачунара направио моделе кретања авиона који наговештавају да је летелица вертикално заронила у Индијски океан и није се распала.

Сумулација несреће објашњава мистерије које су се развиле око нестанка и неуспеле потраге за МХ370 - као што су непостојање делова олупине и проливене нафте на површини.

Др Чен тврди да су тело авиона и крила потонули брзо што објашњава непостојање нафтне мрље на површини океана.

Др Чен каже: "Прави последњи тренуци МХ370 ц́е вероватно остати мистерија све док једног дана црна кутија не буде коначно оспособљена и декодирана. Али, форензичари снажно подржавају теорију да је МХ370 пао у океан понирући носем на доле".

(Б92)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дивља јабука

10.06.2015 15:10

То није могуће. При улијетању носем у океан, оба крила би тренутно отпала јер је вода типа Њутновог флуида. Исто би било као да је ударио у земљу. Ако је тај пилот одлучио да се убије, могао је мирно слетјети на површину океана а онда би читав авион потонуо. Само у том случају не би било отпадања дијелова или би отпало заиста мало дијелова авиона. А и керозин би остао у резервоарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

10.06.2015 19:39

Па није авион бицикло па да га бацис у воду

ОДГОВОРИТЕ