Matematičar riješio enigmu o avionu?

Profesor matematike tvrdi da je rešio delove misterije nestalog aviona "Melezija erlajns" na letu MH370 za kojim se bezuspešno traga više od godinu dana.

Svijet 10.06.2015 | 14:55
Matematičar riješio enigmu o avionu?

Teoretičari zavere ponudili su do sada brojne scenarije, među kojima je i onaj da su avion sa 239 putnika i članova posade na putu iz Kuala Lumpura ka Pekingu oteli vanzemaljci, ali realnost je malo drugačija, poručuje matematičar dr Gung Čen sa teksaškog Univerziteta A&M.

On je pomoću računara napravio modele kretanja aviona koji nagoveštavaju da je letelica vertikalno zaronila u Indijski okean i nije se raspala.

Sumulacija nesreće objašnjava misterije koje su se razvile oko nestanka i neuspele potrage za MH370 - kao što su nepostojanje delova olupine i prolivene nafte na površini.

Dr Čen tvrdi da su telo aviona i krila potonuli brzo što objašnjava nepostojanje naftne mrlje na površini okeana.

Dr Čen kaže: "Pravi poslednji trenuci MH370 će verovatno ostati misterija sve dok jednog dana crna kutija ne bude konačno osposobljena i dekodirana. Ali, forenzičari snažno podržavaju teoriju da je MH370 pao u okean ponirući nosem na dole".

(B92)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

10.06.2015 15:10

To nije moguće. Pri ulijetanju nosem u okean, oba krila bi trenutno otpala jer je voda tipa Njutnovog fluida. Isto bi bilo kao da je udario u zemlju. Ako je taj pilot odlučio da se ubije, mogao je mirno sletjeti na površinu okeana a onda bi čitav avion potonuo. Samo u tom slučaju ne bi bilo otpadanja dijelova ili bi otpalo zaista malo dijelova aviona. A i kerozin bi ostao u rezervoarima.

ODGOVORITE
Name

Md

10.06.2015 19:39

Pa nije avion biciklo pa da ga bacis u vodu

ODGOVORITE