Видео - СП: Србија - Мађарска 2:1, реакције...

Селектор У20 селекције Србије Вељко Пауновић рекао је да су његови играчи "лавови" и "прави хероји", после пласмана у четвтфинале Светског првенства.

Фудбал 10.06.2015 | 13:40
Видео - СП: Србија - Мађарска 2:1, реакције...

"Орлићи" су савладали Мађарску 2:1, после преокрета у последња два минута продужетака.

"Србија има 21 лава, ови момци су лавови, истински хероји. Имају карактер као челик и срце победника и то нас је овог пута довело до победе. Сигуран сам да се цела држава поноси њима, као што сам и ја поносан што тренирам такве мајсторе фудбала, истинске шампионе", рекао је Пауновић.

Мађарска је повела у 57. минуту голом Бенцеа Мерва, а изједначио је Иван Шапоњић у првом минуту судијске надокнаде времена. Победу Србији донео је Атила Талабер аутоголом у 118. минуту.

"Спремали смо се за овако тешку утакмицу, притисак је био велики и знали смо да ће Мађарска бити паклено тежак ривал. У претходним утакмицама уложили смо огроман напор и то се осетило у нашој игри, наишли смо на врло мотивисаног противника, добро организованог", рекао је Пауновић.

Србија је утакмицу завршила са играчем мање, пошто је други жути картон у другом минуту судијске надокнаде времена регуларног дела добио Милан Гајић.

"Промашили смо неке шансе, после нас је стигла казна, али смо показали херојски карактер и то је оно што дуже време краси ову генерацију. Играчи су положили испит зрелости, ово су велике победе од којих се расте. Идемо даље, још нисмо рекли све што имамо на Новом Зеланду", рекао је Пауновић.

Пауновић је навео да је увек веровао у Ивана Шапоњића, али да не може да издвоји ниједног играча.

"Иван је све утакмице на првенству одиграо одлично и наравно да сам срећан што је велики туд материјализован голом. Али, не могу никога да издвојим, момци су били фантастични, нису губили наду ни када смо остали са играчем мање. Веровали смо да неће доћи до пенала, да ћемо славити. Окрећемо се наредном противнику", рекао је Пауновић.

Млади нападач Партизана Иван Шапоњић вероватно је најсрећнији у У20 тиму Србије након победе над Мађарском.

Млади голгетер је био под великим притиском након што у прва три меча на Светском првенству није постигао гол, а онда је у надокнади времена донео "орлићима" продужетке против Мађарске.

"Имао сам добар осећај кад сам улазио у игру, веровао сам да могу постићи погодак, који чекам већ неко време. Ово је гол моје и наше велике радости, сигурно га никада нећу заборавити", рекао је Шапоњић.

Захваљујући њему, Србија је изборила додатних пола сата против северног суседа, а онда два минута пре краја аутоголом стигла до победе и четвртфинала Мундијалита.

"Заслужили смо да се радујемо, бољи смо тим од Мађара, међутим у једној утакмици је увек све могуће. Они су играли најбоље како умеју, били су на корак од победе, али срећа је била на нашој страни. Код поготка сам видео да су тројица њихових играча промашили лопту, само сам је мало трзнуо и усмерио према голу, што је било довољно да заврши у мрежи. Ово је много битна победа, сада имамо испред себе велику шансу", рекао је Шапоњић.

Србија ће у четвртфиналу, у недељу од 6.30 играти против Сједињених Америчких Држава.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

осло

10.06.2015 13:00

Браво за Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б72

10.06.2015 19:54

Да ли играци сениорске репрезентације знају да су ови момци медју 8 најбољих на свету.

ОДГОВОРИТЕ